ΩTop άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης ο μαρτυριάρης…

Κυριάκος Μητσοτάκης ο μαρτυριάρης…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε, με το άρθρο του σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες, να μαρτυρήσει μόνος του, ότι στο Βερολίνο υπήρξε μυστική γραπτή συμφωνία με την Τουρκία ; Επειδή ένα γερμανικό πουλάκι του διαμήνυσε ότι θα τον προλάβουν άλλοι, οπότε θα ήταν η δεύτερη-η μήπως η τρίτη- φορά που θα μαθαίναμε από τους έξω τις παρασκηνιακές συμφωνίες, με συνέπεια να μην είχε πού να σταθεί, ιδίως απέναντι στο δικό του ακροατήριο. 

Η μυστική διπλωματία του πρωθυπουργικού συστήματος, ειδικά σε ο,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, είναι μια από τις βασικές ρήτρες του συμφώνου για την ανάδειξή του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία…

Το θέμα είναι ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποσαφηνίσει πιο εύγλωττα την θέση του συνολικά απέναντι στα ελληνοτουρκικά. Όταν ο αρχηγός διατυπώνει με σαφήνεια το στίγμα και τον “διορθώνουν” οι …τάσεις, το μήνυμα θολώνει. 

 

 Αντάρτικο ή …

 

Δεν έτυχε, πέτυχε το “αντάρτικο” της Ν.Δ. να μην ψηφίσει την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Οι ρωγμές στις σχέσεις με συγκροτήματα που στήριξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη , μπορεί να να μην είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο είναι διακριτές για τους προσεκτικούς παρατηρητές. 

Τα εκατέρωθεν μηνύματα πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και οι “μεταφραστές” των μηνυμάτων  κάνουν υπερωρίες προκειμένου να τα αποκωδικοποιήσουν.

 Μετά τον γενικό χαμό που προκάλεσε το αποτέλεσμα και η παραδοχή ότι ο Πολάκης κατάφερε να διαλύσει την Ν.Δ., βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης τον οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης “τιμωρεί” αποκλείοντας τον από την ομιλία του στην ΔΕΘ.

Προφάσεις εν… αμαρτίαις, λένε οι καλά γνωρίζοντες, υπενθυμίζοντας ότι και οι πέτρες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ γνωρίζουν, ότι εάν το κόμμα έχει σκληρή γραμμή στα ζητήματα που συζητούνται στην Βουλή, δεν χάνεται σε κανένα κομφούζιο. Ούτε η Ντόρα δεν πήγε στην ψηφοφορία φαντάσου. 

Η παρακολούθηση της συνέχειας πάντως θα χρειαστεί ειδικά κιάλια υψηλής ευκρίνειας…

 

Νέος εσωτερικός εχθρός 

 

Βρήκαμε λοιπόν τον νέο εσωτερικό εχθρό , την κατασκευή του οποίου οικοδομεί συστηματικά το σύστημα Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή  που ανέλαβε να “διαπαιδαγωγήσει” την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να καταπίνει αμάσητο τον εθνικό σανό. Είναι οι αρνητές της μάσκας στους οποίους τσουβαλιάζονται άκριτα, ακόμη και από προοδευτικές φωνές, ψεκασμένοι συνομοσιωλόγοι και επικίνδυνοι ακροδεξιοί  με τους σκεπτόμενους πολίτες που αντιλαμβάνονται τις αντιφάσεις και ανησυχούν για την ελλειπή ενημέρωση. 

‘Όταν η επιστημονική ιδιότητα έχει εκχωρηθεί προδήλως στην πολιτική σκοπιμότητα, δεν χαρίζεις προοδευτικέ μου την αμφισβήτηση των μέτρων στην ακροδεξιά. Η κυβέρνηση κάνει από την αρχή μόνον αστυνομική διαχείριση της πανδημίας και όχι υγειονομική. Το ΕΣΥ υποβαθμίσθηκε περαιτέρω μετά την πρώτη καραντίνα, οι μεγάλες δουλειές κλείστηκαν σε χρόνο μηδέν στο όνομα της πανδημίας και η Νίκη Κεραμέως αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη, διαφημίζοντας στον ελεύθερο χρόνο της τα παγουρίνια του χορηγού.

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι 27.000 μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν ακατάλληλες. 

Το επόμενο στάτους είναι να χαρακτηρισθούν ανορθολογιστές και άρα επικίνδυνοι, οι διαμαρτυρόμενοι, οι διαδηλωτές και όλοι όσοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων. 

Αυτή την ηλίθια ιδέα της κυβέρνησης να δημιουργήσει και καλά μέτωπο, από δω οι υποστηρικτές της μάσκας και της κυβέρνησης κατ επέκτασιν, και από κει οι ανορθολογιστές (τους οποίους ειδικά κάτι αδώνιδες, πλεύρηδες και μπογδάνοι τους ξέρουν με το μικρό τους όνομα) και κατ επέκτασιν οι λαϊκιστές, “οι ευρωσκεπτικιστές”, οι διαδηλωτές, οι συνδικαλιστές, οι αγανακτισμένοι, οι ψηφοφόροι του όχι, οι αντιμνημονιακοί, οι “αντιμεταρρυθμιστές”, είναι σίγουρα σύλληψη κάποιου ακροκεντρώου. 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X