Κοινωνία

Lockdown – Τέλος το 2ωρο για ψώνια

Lockdown – Τέλος το 2ωρο για ψώνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με έναν νέο πενταψήφιο αριθμό για SMS, διαφορετικό από το 13033, ο οποίος θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές από λιανεμπορικές επιχειρήσεις (εκτός σουπερμάρκετ) και θα παρέχει άδεια τριών ωρών στους καταναλωτές για να μετακινηθούν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, προετοιμάζει η κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς στις αρχές Μαρτίου.

Το σχέδιο που έχει ήδη επεξεργαστεί το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης αφορά το άνοιγμα όλων των κλάδων του λιανικού εμπορίου με ελεύθερη προσέλευση των καταναλωτών στα καταστήματα, χωρίς ραντεβού, δηλαδή χωρίς click away και click inside, όπως μέχρι τώρα είχε εφαρμοστεί.

Μόνο ένα μήνυμα την ημέρα…

Μάλιστα, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής ενός μόνο μηνύματος την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα.

Τέλος το 2ωρο. Εξω για τρεις ώρες…
Κάθε πολίτης που θα στέλνει sms στον νέο πενταψήφιο αριθμό θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να κάνει τα ψώνια του.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου την επόμενη ή τη μεθεπόμενη Δευτέρα το αργότερο είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα γίνει στα πρότυπα της λειτουργίας των σουπερμάρκετ και των άλλων επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν.

Δηλαδή, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στην κυβέρνηση θα ήθελαν η αγορά να ανοίξει από την 1η Μαρτίου, αν και κάτι τέτοιο δεν θεωρείται ακόμα δεδομένο. Οι συσκέψεις των επομένων ημερών, με βάση και τα υγειονομικά δεδομένα, θα καθορίσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία πάντως δεν πρόκειται να υπερβαίνει την 8η Μαρτίου.

Απίστευτο- Κούγιας για Λιγνάδη: Ακραία πλεκτάνη – Στόχος η Μενδώνη -Τα έβαλε με κυκλώματα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X