Τοροσίδης: «Ο Σκίμπε μας ένωσε! Να μείνει στην Εθνική»

EUROKINISSI
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Βασίλης Τοροσίδης ήταν πικραμένος με τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από το Μουντιάλ, όμως επεσήμανε και τα θετικά στοιχεία της. Αναφερόμενος στον Μίκαελ Σκίμπε, είπε ότι η παραμονή του είναι επιβεβλημένη αφού κατάφερε να ενώσει ξανά την εθνική ομάδα.
«Ξαναγίναμε ομάδα, διεκδικήσαμε μέχρι τέλους μια πρόκριση, αλλά δυστυχώς μένει ο αποκλεισμός και κατά κάποιον τρόπο η αποτυχία. Ο απόλυτος στόχος για όλους ήταν αν περάσουμε στο Μουντιάλ. Όταν δεν περνάς, δεν μπορείς να λες ότι είσαι επιτυχημένος. Κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ελπίζω αυτό η καλή εμφάνιση να συνεχιστεί στα προκριματικά του Euro και να πάμε στη διοργάνωση του 2020. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, στο 2020 επιβάλλεται να είμαστε εκεί».
Και συνέχισε: «Δεν είπαμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά στα αποδυτήρια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με έναν αποκλεισμό. Έχω ζήσει την Εθνική σε πολύ καλές στιγμές. Για εμένα είναι αποτυχία. Αν δεν περάσεις, δεν μπορείς να λέγεσαι μεγάλη ομάδα. Αν στοχεύσεις τα τελικά πρέπει να πάρεις 19 βαθμούς στον όμιλο και να προκρίνεσαι. Σίγουρα, πέσαμε πάνω σε δύσκολο αντίπαλο, αλλά στο παρελθόν έχουμε παίξει ξανά με μεγάλες ομάδες και δείξαμε πως είμαστε και εμείς μεγάλη ομάδα. Αν δεν πάμε στο Euro του 2020 θα έρθουν δύσκολες μέρες για την Εθνική και δεν το θέλω αυτό. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με αυτή την ομάδα. Πόνο βγάζω γιατί χάνω δύο διοργανώσεις και σιγά σιγά, όπως σε κάθε ποδοσφαιριστή, έρχεται στο τέλος. Έχω να διηγούμαι ιστορίες από δύο διοργανώσεις, θα ήθελα να υπήρχαν ιστορίες από το 2016 και το 2018 και αυτό με πονάει». 
Αναφορικά με τον Μίκαελ Σκίμπε, ευχήθηκε να μείνει «για το καλό της Εθνικής. Το έχω πει και στους παίκτες και στη διοίκηση. Είναι αυτός που μας ένωσε ξανά. Όλοι μαζί δεν περάσαμε στο μουντιάλ, αλλά πρέπει να του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία. Αν δείξουμε αυτό το πρόσωπο και στη συνέχεια θα είμαστε στο Euro 2020. Βέβαια, εμείς είπαμε τη γνώμη μας, αλλά δεν αποφασίζουν οι παίκτες, θα αποφασίσει η διοίκηση».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ