Διεθνή

Τουρκία: «Φωτιά» παίρνει η προπαγάνδα όσο ο σουλτάνος… βομβαρδίζει την Συρία! video

Τουρκία: «Φωτιά» παίρνει η προπαγάνδα όσο ο σουλτάνος… βομβαρδίζει την Συρία! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία “μπούκαρε” στην Συρία και από την ξηρά, αφού πρώτα είχε ξεκινήσει τις αεροπορικές επιθέσεις.

Οι νεκροί είναι πάνω από 15 και πλέον υπάρχει κι άλλος ένας παράγοντας. Αυτός της… τουρκικής προπαγάνδας υπέρ του πολέμου κατά των Κούρδων ανταρτών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην Τουρκία, το πρώτο trend στο Twitter είναι #TurkeyJustKilledTerrorists (η Τουρκία μόλις σκότωσε τρομοκράτες) με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία.

Φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών που προστατεύουν γυναίκες και φέρονται τρυφερά σε παιδάκια, έχουν κατακλύσει το Twitter, όπως και αναρτήσεις με θύματα επιθέσεων του PKK.

Οι εικόνες συνοδεύονται με το παραπάνω hashtag και σχόλια όπως «η Τουρκία δεν πείραξε ποτέ παιδιά και αμάχους».

Τουρκία – Δείτε μερικά από τα tweets

https://twitter.com/islammucahitim/status/1182161236923957248?s=20

https://twitter.com/FettahliAsireti/status/1182161149950906368?s=20

https://twitter.com/Korkmaz2379/status/1182161020191678464?s=20

https://twitter.com/AliHalitELEB1/status/1182159303974801408?s=20

Βομβάρδισαν και φυλακή τζιχαντστών

Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν από την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας είναι και μια φυλακή όπου κρατούνται μαχητές του ISIS. Αυτό υποστηρίζει η συμμαχία υπό κουρδική ηγεσία η οποία ελέγχει τη βορειοανατολική Συρία.

«Μια από τις φυλακές όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους επλήγη από τουρκική αεροπορική επιδρομή», ανέφεραν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) με ανάρτησή τους στο Twitter, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης. Διεθνείς αντιδράσεις για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους – θέσεις κούρδων ανταρτών – διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, από την έναρξη της επιχείρησής τους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αργά το βράδυ της Τετάρτης. Νωρίτερα του τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι τα στρατεύματά του μπήκαν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X