Θέμα

Τσίπρας: «Έχασε τον έλεγχο ο Μητσοτάκης»! Εξελίξεις μετά την συνάντηση με Σακελλαροπούλου (video)

Τσίπρας: «Έχασε τον έλεγχο ο Μητσοτάκης»! Εξελίξεις μετά την συνάντηση με Σακελλαροπούλου (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλες επικοινωνίες είχε ο Αλέξης Τσίπρας με επιστήμονες και μέλη της επιτροπής για την πορεία της πανδημίας, ενώ το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά την συνάντηση, έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας πως κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στον δημόσιο λόγο, ζητώντας να γίνει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό την ΠτΔ, αλλά και με την συμμετοχή των επιστημόνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα μας. «Ούτε του χρόνου δεν θα έχει εξασφαλιστεί η ανοσία στην κοινότητα για να προστατευτούμε», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι δεν επαρκούν οι εξασφαλισμένες από την Ε.Ε. δόσεις.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Τσίπρας

Πρέπει να δράσουμε τώρα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

  • Να αναλάβει πρωτοβουλία η χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλίσει η ΕΕ τις πατέντες των εμβολίων και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα -μέλος να τις διαχειριστεί ώστε με τις εγχώριες δυνάμεις φαρμακοβιομηχανίας της να παράγει τις απαραίτητες δόσεις.
  • Αν αυτό δεν ευοδωθεί, τότε η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες με εταιρείες ή χώρες που παράγουν το εμβόλιο

Εμβόλιο Pfizer: 600.000.000 δόσεις παίρνει συνολικά η Κομισιόν

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθυμίζοντας την πρόταση για κοινό υπουργό Υγείας και σχεδιασμό, που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, πρότεινε έστω και τώρα να υπάρξει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και με συμμετοχή εκπροσώπων της επιτροπής των επιστημόνων ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση της κατάστασης και να καταρτιστεί σχέδιο αντιμετώπισης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «έστω και την ύστατη στιγμή να αφήσει το εγώ απέναντι στο εμείς, απέναντι στην ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας της δημόσιας υγείας. Αλλιώς είναι προφανές ότι θα αναλάβει την ευθύνη σε σχέση με όσα συμβούν στην εξέλιξη της πανδημίας».

Δείτε την δήλωση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2921251488095032

Ανησυχεί ο Τσίπρας

Εν τω μεταξύ, καμπανάκι χτυπά για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. βλέποντας την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που έκανε στη Θεσσαλονίκη, όπως ομολόγησε προ ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με επιστήμονες και μέλη της επιτροπής για την πορεία της πανδημίας.

Όλοι ανεξαιρέτως, όπως ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα, μετά και τις εικόνες στα Θεοφάνια. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε όπως προαναφέραμε το Προεδρικό Μέγαρο, για συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θέμα φυσικά την πανδημία, επισημαίνοντας τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση στη διαχείρισή της. Αργότερα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Το απόλυτο αλαλούμ με τα σχολεία!

Σφοδρή είναι η κριτική για το “απόλυτο μπάχαλο” με το άνοιγμα των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό του αλαλούμ ότι, το πρωί, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα προκειμένου να συνεδριάσει η επιτροπή με όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και, δυο ώρες αργότερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα λέγοντας πως δεν περιμένουμε τους λοιμωξιολόγους.

Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει τι θα γίνει με εμπορικά καταστήματα και lockdown!

“Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη” σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να αγνοεί τις εισηγήσεις της επιτροπής, “τους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους” έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος αξιωματούχος, ενώ την ίδια στιγμή το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση, με το… παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται. Για μια κυβέρνηση που λειτουργεί αλλοπρόσαλλα, χωρίς σχεδιασμό, και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι η απολύτως ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης, της Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, θα οδηγήσει σε νέα τραγωδία.

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η ομοβροντία επιστημόνων, λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της επιτροπής ειδικών, για το επερχόμενο τρίτο κύμα. Ο Δ. Σαρηγιάννης, για παράδειγμα, ανέφερε ότι με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς θα υπάρξει συνέχιση της αύξησης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να μας οδηγήσει, στο τέλος Ιανουαρίου, εκεί που βρισκόμασταν στο τέλος Οκτωβρίου και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Παγώνη: Ξεχάστε και τις Απόκριες! Θα φοράμε μάσκες αλλά… ιατρικές

Ο Π. Τούντας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα έχουμε κρούσματα από τον εορτασμό των Θεοφανίων, μετά από τις εικόνες που είδαμε. Ο Μ. Δερμιτζάκης τόνισε: “φοβάμαι μη γίνει όλη η Ελλάδα Θεσσαλονίκη μετά τα Θεοφάνια”. Ο Τ. Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε για αυξηση και πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα. Ο Ν. Καπραβέλος εκτίμησε ότι έρχεται τρίτο κύμα “και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα”, το ίδιο και ο Απ. Βανταράκης.

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για την ομολογία Γεωργιάδη

Στο μεταξύ, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης συνεχίζει να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυνική ομολογία Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για σκληρό λοκντάουν πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνήσει τα περισσότερα θύματα. “Δεν περιμέναμε αυτό για να διαπιστώσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας. Με εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, περιμένουμε να δούμε τι άλλο πρέπει να ομολογήσει κάποιος για να παρέμβει η Δικαιοσύνη” ανέφερε χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Άδωνις έλεγε ότι θα ψήφιζε Τραμπ και με τα δύο χέρια! (video)

Tην ίδια στιγμή, από την αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνουν το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, “ώστε να δούμε ποιες ήταν οι εισηγήσεις τους και αν η κυβέρνηση τις έχει ακολουθήσει”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X