Ξεσπά η δασκάλα από το Ναύπλιο: «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»

Η εκπαιδευτικός που τράβηξε τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης που έγινε στο Ναύπλιο, με την… ξεχωριστή εμφάνισή της και το κέφι με το οποίο παρέλασε στο πλευρό των μικρών μαθητών της, είπε σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο. Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις.

Η συμμετοχή σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν.

Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι. Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»» λέει η κ. Γουγουτσά .

Η Ιφιγένεια Γουγουτσά, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δασκάλα σε σχολείο του Ναυπλίου, σύμφωνα με συναδέλφους της, είναι από τις πιο αξιόλογες εκπαιδευτικούς της πανέμορφης και γραφικής πόλης της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ