Υγεία

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το λαχανικό που δεν πρέπει να καταναλώσεις ωμό

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ:  Αυτό είναι το λαχανικό που δεν πρέπει να καταναλώσεις ωμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μην ξεγελαστείτε όσο κι αν δείχνουν τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα! Οι κίνδυνοι που ενέχουν αν καταναλωθούν ωμά είναι μεγάλοι, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα ερευνών του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Georgia.

Ο Mike Doyle, διευθυντής του συγκεκριμένου κέντρου, συγκαταλέγει τα λαχανάκια Βρυξελλών ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά.  Αποδίδει μάλιστα την επικινδυνότητα της κατανάλωσης ωμού λάχανου Βρυξελλών κυρίως στο διαφορετικό τρόπο καλλιέργειάς τους από τα υπόλοιπα λαχανικά. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον, που αναπτύσσονται, είναι πρακτικά ιδεώδες για επικίνδυνα βακτήρια. Αποδεικνύει κιόλας τη θεωρία του αναφερόμενος σε περιστατικό στη Γερμανία όπου περισσότερα από 3000 άτομα αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού και τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ένας απλός πόνος στην κοιλιά. Οι τροφικές δηλητηριάσεις από λαχανάκια Βρυξελλών είναι εντυπωσιακά συχνές, εφόσον έχουν εμφανιστεί σε αυτά περισσότερα από 30 βακτήρια (με κύριο τη σαλμονέλα) μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το βασικό πρόβλημα για τα συγκεκριμένα λαχανικά, είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X