Υγεία

Ποια ώρα είναι η καλύτερη για να περπατάμε

Ποια ώρα είναι η καλύτερη για να περπατάμε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι γιατροί μας συμβουλεύουν να περπατάμε, ώστε να γυμναζόμαστε. Ωστόσο ποια ώρα είναι η καλύτερη για να το κάνουμε;

Το περπάτημα είναι η πιο ήπια και καλύτερη άσκηση. Είμαστε έτσι δομημένοι ώστε να περπατάμε συνεχώς. Το περπάτημα όχι μόνο βοηθάει στη διατήρηση της ισορροπίας του βάρους σας αλλά και στην ενίσχυση του επιπέδου ανοσίας σας.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν τακτικά για περπάτημα είναι πιο οξυδερκείς, πιο ενεργητικοί και πιο δραστήριοι στη ζωή. 30 λεπτά έως μία ώρα περπάτημα σε μια ημέρα θα γίνει μια τακτική καλή προπόνηση, αυτό θα υποστηρίξει επίσης την κυκλοφορία της πέψης και το επίπεδο ενέργειας και θα βοηθήσει πραγματικά σε πολύ καλό ύπνο, ωστόσο το περπάτημα μπορεί να προκαλέσει πολλούς κινδύνους για την υγεία, αν διαπράξουμε ορισμένα λάθη.

Ένα τέτοιο λάθος είναι να πηγαίνετε για περπάτημα σε λάθος χρόνο, εδώ είναι μερικά διαστήματα κατά τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε το περπάτημα.

Πότε να μην πάτε για περπάτημα

1) Όταν ο ήλιος έχει πέσει-τα επίπεδα ρύπανσης στον αέρα είναι υψηλότερα πριν από την ανατολή και μετά τη δύση του ήλιου. Eνώ πολλοί λάτρεις της υγείας προτιμούν να τρέχουν νωρίς το πρωί, επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι ο αέρας κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας είναι ο πιο επικίνδυνος τότε σε οποιαδήποτε άλλη δεδομένη στιγμή, η έλλειψη ανέμου και η πίεση του αέρα προκαλεί τη ρύπανση να παραμείνει περισσότερο στο επίπεδο του εδάφους, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για την υγεία μας, αν επιδιωχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει πολλές καταστροφές για την υγεία, όπως αναπνευστικά προβλήματα και διαταραχές των πνευμόνων, και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ψυχιατρικά προβλήματα. Μεταξύ 7 π.μ. έως 10 π.μ. είναι η πιο ιδανική ώρα για περπάτημα.

2) Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του – 11 π.μ. έως 4 μ.μ. θα πρέπει να αποφεύγονται οποιεσδήποτε υπαίθριες δραστηριότητες και η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών είναι πολύ υψηλή για να την αντέξει κανείς και ενδεχομένως μπορεί να σας οδηγήσει σε γρήγορη κόπωση και θερμοπληξία, ενώ προκαλεί επίσης διαταραχές του δέρματος, ζάλη και χαμηλή ενέργεια.

3) Περπάτημα σε ώρα με λίγο φωτισμό – εκτός από τις προφανείς ανησυχίες για την ασφάλεια του περπατήματος τη νύχτα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτή η εκτεταμένη κυκλοφορία μπορεί να κάνει κάποιον πιο επιρρεπή σε ατύχημα, το περπάτημα και το τρέξιμο σε περιοχή με χαμηλό φωτισμό όχι μόνο αποδεικνύεται επικίνδυνο αλλά οδηγεί επίσης σε αναπνευστικά προβλήματα και επίσης οδηγεί σε εξασθένηση της όρασής σας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X