Διεθνή

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Κιμ απειλεί με επίθεση στη νήσο Γκουάμ – Ο Ντόναλντ προειδοποιεί με «φωτιά και οργή»!

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Κιμ απειλεί με επίθεση στη νήσο Γκουάμ – Ο Ντόναλντ προειδοποιεί με «φωτιά και οργή»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα αν προκληθεί «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε (σ.σ.:ο θεός να βάλει το χέρι του να μην γίνει καμμιά στραβή,γιατί μπλέξαμε).

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».

Δήλωση που αποδίδεται σε εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας , σημειώνοντας πως εφόσον η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις απειλές της για χρήση πυρηνικών, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με «φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά».

 «Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εκτοξεύει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ.

«Ικανή να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της η Β. Κορέα»

Τα σχόλια του κ. Τραμπ έρχονται ως απόρροια των εκτιμήσεων πως ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ικανός να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους διηπειρωτικούς του πυραύλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η Βόρεια Κορέα φέρεται να ολοκλήρωσε τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής, προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς της πυραύλους.

Αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

Έως σήμερα, το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών βαλλιστικών πυραύλων, όμως η ικανότητά του να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X