Διεθνή

Σκόπια:Αλβανικά στην Βουλή… η ισορροπία κρέμεται από ένα σχοινί.

Σκόπια:Αλβανικά στην Βουλή… η ισορροπία κρέμεται από ένα σχοινί.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Με ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα βήματα της νέας κυβέρνησης ,η ισορροπία κρέμεται από ένα σχοινί. .

Το μεγαλύτερο από τα αλβανικά κόμματα, το DUI, συμμετέχει με έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης και τέσσερις υπουργούς...Ένω η«Συμμαχία για τους Αλβανούς», με τρεις υπουργούς..

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι άνοιξε στα αλβανικά την συνεδρίαση για την εκλογή του Ζόραν Ζάεφ εν αναμονή της υιοθέτησης νέου νόμου περί γλωσσών…..

Κάποιοι από τους βουλευτές τον χειροκρότησαν και άλλοι τον… γιούχαραν.

Τα αλβανικά κόμματα, που κατέχουν 8 από τις 25 υπουργικές θέσεις, ζητούν η αλβανική να γίνει εκ των επισήμων γλωσσών της χώρας στο σύνολο του εθνικού εδάφους και όχι μόνο στις ζώνες που κατοικούνται από Αλβανούς.

Για ακόμη μία φορά η ισορροπία κρεμόταν από ένα σχοινί. 

Ένας 60χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας των Σκοπίων, Νικολά Τοντόροφ, την ώρα που εξελισσόταν η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στον διάδοχό του, στο κτίριο του υπουργείου.

Την ώρα που ο απερχόμενος υπουργός έμπαινε στον κτίριο τον περίμενε ο 60χρονος, ο οποίος τον πλησίασε και επιχείρησε να τον πυροβολήσει με πιστόλι στο κεφάλι. Ο Νικολά Τοντόροφ αντιλήφθηκε την κίνησή του, έπιασε το οπλισμένο χέρι του με αποτέλεσμα η σφαίρα να αλλάξει πορεία και στη συνέχεια η φρουρά του να συλλάβει τον δράστη. 

Πίσω από την επίθεση κρύβεται το δράμα της 15χρονης εγγονής του 60χρονου, η οποία επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό με χρήματα που έπρεπε να καταβάλει το υπουργείο Υγείας, πλην όμως λόγω γραφειοκρατίας καθυστέρησε η καταβολή των νοσηλίων, με αποτέλεσμα, το 2015, η μικρή να πεθάνει προτού προλάβει να μεταβεί στην Τουρκία, όπου θα γινόταν η εγχείρηση.

Ο θάνατός της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα Σκόπια με τους πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους αξιώνοντας την παραίτηση του Τοντόροφ.

Ο παππούς της 15χρονης, από την πλευρά του, θεώρησε ως υπαίτιο για τον θάνατο της εγγονής τον υπουργό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, πήγαινε καθημερινά στον τάφο της μικρής και ορκιζόταν εκδίκηση.

newsit

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X