Auto - Moto

Νέα εποχή με σύμπραξη Kymco και Harley Davidson! Υπό την… σκέπη της LiveWire το εγχείρημα!

Νέα εποχή με σύμπραξη Kymco και Harley Davidson! Υπό την… σκέπη της LiveWire το εγχείρημα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία ξεκινά μερικά χρόνια πίσω, όταν οι βασικοί μέτοχοι της Harley Davidson αποφάσισαν να διώξουν τον πρόεδρο της εταιρείας που είχε επενδύσει στην δημιουργία ανατρεπτικών μοντέλων για τα δεδομένα της αμερικάνικης εταιρείας (mega on-off Panamerica και ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Livewire) και να επιστρέψουν στο κλασσικό κοινό των πλούσιων 60ριδων πουλώντας γνήσιο αμερικάνικο ατσάλι.

Αυτή η στροφή (ή μάλλον εσωστρέφεια…) οδήγησε και στην απόφαση να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή εταιρεία με το όνομα Livewire όπου θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Με άλλα λόγια, το Livewire από μοντέλο της Harley Davidson έγινε κανονική εταιρεία ή αν προτιμάτε, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Livewire δεν είναι πλέον μοντέλο της Harley Davidson.

Μαγεία! Ducati DesertX 2022 – Σύγχρονο on-off με αναφορές στο παρελθόν (video)

Όλος αυτός ο επιχειρηματικός επανασχεδιασμός αποκτά μια λογική τώρα, όπου η επενδυτική εταιρεία AEA-Bridges Impact Corp ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή της σε έναν νέο εταιρικό σχήμα που ονομάζεται LVW.

Η Harley Davidson και η νέα εποχή

Η LVW που πλέον έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως ξεχωριστή εταιρεία, έχει όλο το προσωπικό και όλη την δομή της ομάδας ανθρώπων που εργάστηκαν πάνω στο project της Livewire, αλλά και στρατηγική συνεργασία μεγάλης εμβέλειας με την Kymco.

Τα… απίθανα κορίτσια της EICMA! Οι μοτοσυκλέτες δεν ήταν ποτέ ομορφότερες! 15+1 φωτογραφίες και βίντεο

Η παρουσία της Kymco σε αυτό το σχήμα δεν είναι τυχαία, καθώς όπως λέει και το motomag πρόκειται για μια από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στην τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων scooter και μοτοσυκλετών μέσα από το δικό της πρόγραμμα iONEX.

Έτσι η ανακοίνωση του προέδρου της AEA-Bridges Impact Corp πως η νέα εταιρεία LVW θα δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίες θα ενσωματώνουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στο συγκεκριμένο τομέα, είναι πέρα για πέρα αληθινές, αφού τόσο η Livewire της Harley Davidson, όσο και οι πρωτότυπες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και τα scooter του προγράμματος iONEX της Kymco ανταποκρίνονται σε αυτή την περιγραφή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X