Auto - Moto

Yamaha XTZ 150 Fi: Ένα… μεγάλο όνομα για ένα μικρό on-off! video

Yamaha XTZ 150 Fi: Ένα… μεγάλο όνομα για ένα μικρό on-off! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε, τα XT υπήρχαν σε κάθε σημείο της Ελλάδας και η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν τον τέταρτο ή ακόμα και πέμπτο κατά σειρά ιδιοκτήτη τους. Μόνο που η ίδια η Yamaha δεν έδειξε το αντίστοιχο ενδιαφέρον να διατηρήσει τη σειρά των XT στην παραγωγή.

Έτσι, το όνομά τους δεν υπάρχει πλέον στη γκάμα των μοντέλων της για την Ευρωπαϊκή αγορά, εκτός κι αν ρίξουμε μπόλικο νερό στο κρασί μας και θεωρήσουμε το Tenere 700 ως μέρος της οικογένειας των XT.

Φαίνεται όμως πως η ανάγκη για μια απλή, αξιόπιστη και εύκολη στη συμβίωση on-off εξακολουθεί να υπάρχει στα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη και η Yamaha ανταποκρίθηκε σε αυτή την ανάγκη με το νέο XTZ 150Fi. Έχει έναν αερόψυκτο, υποτετράγωνο κινητήρα με ψεκασμό και συμπίεση μόλις 9,6:1, δισκόφρενο εμπρός και ταμπούρο πίσω, μεγάλο ρεζερβουάρ 12 λίτρων και βάρος με πλήρη εξοπλισμό δρόμου μόλις 131 κιλά.

Μαγεία! Ducati DesertX 2022 – Σύγχρονο on-off με αναφορές στο παρελθόν (video)

Στόχος όλης αυτής της μηχανολογικής απλότητας είναι φυσικά ο περιορισμός του κόστους κατασκευής, αλλά ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το motomag, και του κόστους χρήσης σε βάθος χρόνου, κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε το πλεονέκτημα των ΧΤ.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X