Οικονομία

Ασιατικές αγορές: «Βουτιά» 2% ο Nikkei μετά την κατρακύλα της Wall Street!

Ασιατικές αγορές: «Βουτιά» 2% ο Nikkei μετά την κατρακύλα της Wall Street!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονα πτωτικά κινούνται σήμερα, Πέμπτη 03.10.2019, οι ασιατικές αγορές μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street χθες εν μέσω των έντονων ανησυχιών για την οικονομική επιβράδυνση.

Οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν χθες ένα διήμερο ισχυρών απωλειών, με τον Dow Jones να χάνει συνολικά πάνω από 800 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, καταγράφοντας το χειρότερο ξεκίνημα σε ένα τρίμηνο από το τελευταίο τρίμηνο του 2008 όταν οι παγκόσμιες αγορές κλυδωνίζονταν από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Την κατρακύλα των δεικτών προκάλεσαν τα τελευταία στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης που έδειξαν υποχώρηση της δραστηριότητας στα πιο αδύναμα επίπεδα από το 2009 σε μια νέα ένδειξη ότι ο εμπορικός πόλεμος της κυβέρνησης Τραμπ επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει βουτιά 2% στις 21.341,74 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 2,1%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας υποχωρεί 1,2%. Οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη χάνουν 0,7% και 0,9% αντίστοιχα. Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω εθνικών εορτών.

Την ανησυχία στις αγορές ενέτεινε και η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς έως 25% σε ευρωπαϊκές εισαγωγές αξίας 7,5 δισ. δολ. μετά την πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου σχετικά με τις επιδοτήσεις στην Airbus.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν αυτό το μήνα για τον 13ο γύρο συνομιλιών με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος προκειμένου να αποφευχθεί τουλάχιστον η περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών “εχθροπραξιών”. Το τελευταίο διάστημα οι δύο πλευρές έχουν κάνει συμφιλιωτικές κινήσεις αν και δεν έχουν υπάρξει σημάδια ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε κάποια συνολική συμφωνία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X