Αθλητισμός

Μάγκες πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Μάγκες πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ελλάδας Νέων στο μπάσκετ κατάφερε μετά από ένα εντυπωσιακό τουρνουά να νικήσει και το Ισραήλ στο τελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων, με 65-56 και πήρε το τρίτο χρυσό μετάλλιο μετά το 2002 και το 2009. Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας έκαναν φοβρό τουρνουά, αλλά αυτοί που το άξιζαν περισσότερο το πήραν και δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες του Ηλία Παπαθεοδώρου, που παρά το κακό τους ξεκίνημα έβγαλαν ψυχή και γύρισαν το ματς

Πολύ νευρικά μπήκαν στο παρκέ οι Έλληνες διεθνείς που αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Οι συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις οδήγησαν στο γρήγορο 0-5, ενώ με… μπαράζ τριπόντων η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα για το Ισραήλ (2-14, στο 8′). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 9-16 και την Εθνική μας να μετρά 3/16 σουτ.

Πολύ καλό αμυντικό ξεκίνημα για την Εθνική στη δεύτερη περίοδο, με την επίθεση να τα… χαλούσε πάλι και έτσι το σκορ να παραμένει το ίδιο (9-16), ύστερα από δύο λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Λούντζης βρήκε το… χέρι του έξω από τα 6,75μ. και έτσι με δύο απανωτές… βόμβες του, έβαλε για τα καλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο παιχνίδι (15-16). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχιζαν τις εξαιρετικές τους άμυνες, αλλά ακολούθησε ένα… στείρο επιθετικά τρίλεπτο και από τους, με τον Κόνιαρη να βάζει για πρώτη φορά την ομάδα μας μπροστά (18-16), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έκτοτε, ακολούθησε ανταλλαγή καλαθιών, με τον γκαρντ του ΠΑΟΚ να στέλνει την Εθνική στο +3 (23-20), στο 1:06’’. Ο Μπλατ προσπάθησε να κρατήσει το Ισραήλ στο ματς (23-23), αλλά ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο έστειλε την Ελλάδα στα αποδυτήρια με το +3 (26-23).

Mε «σπασμένα φρένα» μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική. Ο Κόνιαρης έκανε την αρχή με δύο τρίποντα και τον ακολούθησε η «βόμβα» του Χαραλαμπόπουλου για το +12 (37-25). Μπλατ και Χάμπερ έδωσαν ανάσα στο Ισραήλ για το 39-33. H διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, αλλά ένα απίστευτο τρίποντο του Δίπλαρου «έγραψε» το 48-41, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Το νερό είχε μπει (για τα καλά) στο αυλάκι πλέον, με τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν να έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το παιχνίδι. Ειδικά από την στιγμή που συνέχισαν να αστοχούν από την περιφέρεια, με τον Ταμίρ Μπλατ να παλεύει για να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, αλλά να μην βρίσκει ανταπόκριση. Από την άλλη, ο Μιχάλης Λούντζης με τον Αντώνη Κόνιαρη έκαναν καλή δουλειά επιθετικά, οδηγώντας το ελληνικό προβάδισμα στο +16 (59-43) στο 35ο λεπτό.

Στα τελευταία μέτρα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας. Οι διεθνείς μας προστάτευσαν το προβάδισμά τους, δεν έδωσαν δικαίωμα για ελπίδες στο Ισραήλ.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τρίπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τρίπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.

ΙΣΡΑΗΛ (Κάτας): Άρτζι 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10 (7 ασ., 6 λαθ.), Χούμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5 (7 ριμπ.), Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5 τρίπ., 7 ριμπ.).

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X