Αθλητισμός

Αρχισε “πόλεμος” ΑΕΚ με ΠΑΟ-Συγκλονιστική μαρτυρία για τους Πολωνούς διαιτητές και “καυτό” βίντεο

Αρχισε “πόλεμος”  ΑΕΚ με ΠΑΟ-Συγκλονιστική μαρτυρία για τους Πολωνούς διαιτητές και “καυτό”  βίντεο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε “πόλεμος” ΑΕΚ-Πανθηναϊκού με επιθετικές και δηκτικές ανακοινώσεις. Την αρχή έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω ανακοίνωσης με την οποία καταφέρεται εναντίον του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας πως οι πράσινοι είναι “υποτελείς, διπρόσωποι” και έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο Διάβολο για έναν τίτλο.

Η ανακοίνωση:

Tο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ικανούς και ακέραιους ανθρώπους, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ομάδες. Έχει ανάγκη από πρόσωπα που τιμούν τα παντελόνια τους, που σέβονται το λόγο τους και τους εαυτούς τους. Το πρώτο -και παντοτινό- μέλημα της ΑΕΚ ήταν και παραμένει να γίνουν τομές ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος από στημένους και υποκριτές, από ελεγχόμενες διοικητικές αρχές στην ΕΠΟ, από Γκιρτζίκηδες, Σαρρήδες και λοιπές γκρανκάσες.

Εμείς πρώτοι ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών, εμείς τολμήσαμε απέναντι στη σαπίλα και στη βαθιά ριζωμένη νοθεία του εγχώριου ποδοσφαίρου, ώστε όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, να αγωνίζονται επί ίσοις όροις για τον τίτλο. Ναι, λοιπόν, είναι απαίτησή μας να έχουμε καλούς ξένους διαιτητές, αλλά όχι και μεθυσμένους! Ο καθ’ όλα άξιος φέτος διεκδικητής του τίτλου Παναθηναϊκός, ωστόσο, ένας μεγάλος σύλλογος χαμένος στο πουθενά και για χρόνια κι εγκλωβισμένος σε ατελείωτες εσωτερικές ίντριγκες, σήμερα, αλήθεια, πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει που ενστερνίζεται και ακολουθεί τις μεθόδους εκείνου που τον καταδίκασε σε μόνιμο ρόλο κομπάρσου;

Μην μας πουλάτε εσείς ηθικολογία, είναι τρομακτικά εξευτελιστικό το πόσο εύκολα ξεχνάτε: ότι σας έπαιζαν 100-0 όταν προσπαθούσατε να βρείτε το δίκιο σας με αστεία tweets και το γελοίο περιοδικό «Παράγκα και Όραμα», το οποίο εν τέλει σας οδήγησε σε ταπείνωση. Ξεχνάτε ότι σας έκλεισαν μέσα σε ασανσέρ και σας απειλούσαν. Ξεχνάτε τα μπουγέλα και τα γιαούρτια που σας έριχναν σε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ξεχνάτε όλα όσα σας έκαναν, διότι το να αγαπηθείτε σήμερα με τον αιώνιο δεύτερο εαυτό σας, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να σηκώσετε κεφάλι, προτού το σκύψετε ξανά ώστε να γίνει ο σβέρκος σας και πάλι ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Σε ποιους κουνάτε το δάχτυλο σήμερα; Σε εμάς που έχουμε πρωτοστατήσει ώστε κι εσείς να διεκδικείτε τον τίτλο;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είστε υποτελείς, διπρόσωποι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε μπέσα και ειλικρίνεια. Μην μας προκαλείτε περισσότερο, μην μας εγκαλείτε επειδή έχουμε συμβάλλει ώστε να είστε ισότιμοι διεκδικητές, αντί να μας λέτε ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχετε καθοδηγήσει ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο προκειμένου να παπαγαλίζουν το παραμύθι σας, την ώρα που εσείς πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο. Κι αν το επιθυμείτε, θα επανέλθουμε…

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ λίγο νωρίτερα, αφήνοντας αιχμή πως στο παρελθόν η Ένωση “έχει υπάρξει έντιμη ομάδα”, αλλά “σε ό,τι αφορά τη σημερινή της κατάσταση, όλοι γνωρίζουμε πώς είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί”.

Η ανακοίνωση: «Σε απάντηση της σημερινής ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τονίζει τα κάτωθι: Η ΑΕΚ έχει υπάρξει έντιμη ομάδα, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από αδικίες. Όμως, σε ό,τι αφορά τη σημερινή της κατάσταση, όλοι γνωρίζουμε πώς είναι ο καθένας και πώς λειτουργεί».

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση «καταπέλτης» από τους Πράσινους – «Σκανδαλώδης η αλλαγή διαιτητών, φανερό πλέον ποιοι δεν θέλουν ξένους»

Μία μέρα μετά την πολύκροτη υπόθεση και τις φερόμενες καταγγελίες σε βάρος των διεθνών Πολωνών διαιτητών (Ρατσκόφσκι, Σιέτζκα, Κούπσικ και Γιάκουμπικ) που είχαν οριστεί αρχικά για να διευθύνουν τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη κι αντικαταστάθηκαν εντέλει απ’ τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, ο Παναθηναϊκός έστειλε επιστολή προς τη Super League, στην οποία ζητάει να απαιτήσει ο συνεταιρισμός εξηγήσεις απ’ την ΚΕΔ για την απόφασή της.

Οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για «ζήτημα παράβασης καθήκοντος» απ’ την πλευρά του αρχιδιαιτητή, σκανδαλώδη απόφαση και θέτει μία σειρά ερωτημάτων προς τους κ.κ. Μπένετ και Μπαλτάκο, ζητώντας απ’ τη Λίγκα να κινηθεί για να λάβει τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Παναθηναϊκός: Αναλυτικά η επιστολή προς τη Super League
«Αξιότιμοι κύριοι

Την 9-4-2022 διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League ο αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη, ο οποίος έληξε με σκορ 3-1.

Για τον αγώνα αυτόν η ΚΕΔ είχε ορίσει τους Πολωνούς διαιτητές Πάβελ Ρατσκόφσκι, Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και Κριστόφ Γιάκουμπικ οι οποίοι αφίχθησαν στην Αθήνα το βράδυ της 8-4-2022.

Πλην όμως, 2,5 ώρες πριν τον αγώνα, στις 3:19 της 9-4-2022 η ΚΕΔ/ΕΠΟ προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση:

«Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνονται τα εξής: Κατόπιν κοινού αιτήματος μέσω επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Αρης, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές ως ακολούθως.

ΔIAITHTHΣ: ΔIAMANTOΠOYΛOΣ APIΣTOTEΛHΣ EΠΣ APKAΔIAΣ

1OΣ BOHΘOΣ: MΠOYΞMΠAOYM PAIXAPNT EΠΣ AN.ATTIKHΣ

2OΣ BOHΘOΣ: TPYΦΩN ΠETPOΠOYΛOΣ

4OΣ ΔIAITHTHΣ: BEPΓETHΣ XPHΣTOΣ EΠΣ APKAΔIAΣ

VAR: EYAΓΓEΛOY AΓΓEΛOΣ EΠΣ AΘHNΩN

AVAR:ΦΩTOΠOYΛOΣ ANTPEAΣ EΠΣ AΘHNΩN».

Τίθεται ήδη από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ζήτημα παράβασης καθήκοντος στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ο επικεφαλής της κ.Μπένετ, προβαίνοντας σε αντικατάσταση διαιτητών α) κατόπιν κοινού αιτήματος των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων και β) βάσει δημοσιευμάτων! Οι αποφάσεις της ΚΕΔ ως σήμερα δεν μας είχαν εντυπωσιάσει με την διαφάνεια και την αξιοπιστία τους αλλά με το να αντικαθιστά διαιτητές με γνώμονα δημοσιεύματα, η ΚΕΔ ομολογουμένως ξεπέρασε και τον εαυτό της! Εξίσου σκανδαλώδες είναι και το γεγονός ότι η απόφαση της ΚΕΔ ελήφθη κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζόμενων ομάδων! Από πότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες δικαιούνται να διαμορφώνουν την απόφαση για τον διαιτητή τους; Το πόσο βάναυσα πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες ομάδες μία τέτοια πρακτική, φρονούμε πως δεν χρειάζεται να αναλυθεί!

Η αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών προκλήθηκε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ανωτέρω κατά την πτήση τους προς την Αθήνα ήταν μεθυσμένοι και δημιούργησαν επεισόδιο με συνεπιβάτη τους. Για την ως άνω πρωτοφανή αντικατάσταση των διαιτητών στην οποία προέβη η ΚΕΔ/ΕΠΟ στην πλέον κρίσιμη καμπή των φετινών play off ο επικεφαλής της ΚΕΔ κ.Μπένετ οφείλει να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Αναφορικά με τους νομίμως ορισθέντες Πολωνούς διαιτητές από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο με συνεπιβάτη τους στην πτήση προς Αθήνα;

2) Ζήτησε ενημέρωσή του από κάποιον αρμόδιο φορέα (Αστυνομία, Διοίκηση Αεροδρομίου, αεροπορική εταιρεία κλπ) αναφορικά με το συμβάν;

3) Επικοινώνησε και πότε με τους Πολωνούς διαιτητές για να λάβει ενημέρωση και από αυτούς;

4) Συναντήθηκε με τους Πολωνούς διαιτητές και σε καταφατική περίπτωση πότε και ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησής τους; Γιατί οι εξηγήσεις των διαιτητών κρίθηκαν ανεπαρκείς; Οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ;

5) Ισχύει ο ισχυρισμός του διαιτητή κ.Πάβελ Ρατσκόφσκι ότι ο κ.Μπένετ μετέβη στο ξενοδοχείο για να του ανακοινώσει ότι δεν θα διαιτητεύσει τον αγώνα;

6) Με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έκρινε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα επαρκούν για να προβεί σε αντικατάσταση των διαιτητών;

Επίσης για λόγους διαφάνειας και νομιμότητας ο κ.Μπένετ οφείλει να αποστείλει στη Superleague για να τεθούν υπόψη των ομάδων όλα τα έγγραφα (επιστολές, αναφορές, αλληλογραφία) που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο δε κ.Μπαλτάκος οφείλει ομοίως να απαντήσεις από ποιον, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε για το φερόμενο επεισόδιο και σε ποιες ενέργειες προέβη σχετικά.

Πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και έχει καταστεί φανερό ποιοι επιθυμούν να μη διαιτητεύουν τους κρίσιμους αγώνες του Πρωταθλήματος ξένοι διαιτητές αλλά να γυρίσουμε σε διαιτησίες σαν τη χθεσινή του κ.Διαμαντόπουλου που αλλοιώνουν βάναυσα το Πρωτάθλημα.

Σε αυτές τις προσπάθειες αλλοίωσης του Πρωταθλήματος οι υγιείς ομάδες οφείλουν να αντιδράσουν και να δώσουν στον κάθε κ.Μπένετ και στον κάθε κ.Μπαλτάκο να καταλάβουν ότι οι εποχές που η ΕΠΟ λειτουργούσε ως εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων και ομάδων έχουν περάσει.

Η ΕΠΟ θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και μόνο, αλλιώς οι διοικούντες αυτήν θα βρεθούν σπίτια τους, αφού πρώτα περάσουν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε με απόφαση του Συνεταιρισμού να σταλεί επιστολή προς τους κκ Μπένετ και Μπαλτάκο προκειμένου να απαντήσουν στα ανωτέρω ερωτήματα εντός τριών εργασίμων ημερών, επιφυλασσόμενοι (είτε ως Συνεταιρισμός ή και ως θιγόμενες ομάδες) για τις νόμιμες ενέργειές μας σε περίπτωση που οι εξηγήσεις τους κριθούν ανεπαρκείς και στοιχειοθετηθεί παράβαση των καθηκόντων τους».

ΑΕΚ–Άρης: Μαρτυρία-«βόμβα» για τους διαιτητές που φέρνει τα πάνω κάτω – «Απείλησαν να μας σφάξουν»

Τη δική τους περιγραφή για το επεισόδιο με τους Πολωνούς διαιτητές που έγιναν αλλαγή πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, έκαναν οι δύο Έλληνες που ενεπλάκησαν μαζί τους στην πτήση προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοντρόλ» του ραδιοφωνικού σταθμού LIBERO 107,4 της Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης και ο πατέρας του, που ζήτησαν την ανωνυμία τους, τόνισαν ότι εκείνοι δέχθηκαν επίθεση από τους διαιτητές, όταν τους είπαν ότι είναι μεθυσμένοι και δεν προσέχουν τι λένε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ-Άρης: Η μαρτυρία των δύο Ελλήνων

«Πετάγαμε στην ίδια πτήση, στην μπίζνες θέση. Εγώ κατάλαβα πως είναι οι διαιτητές του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, επειδή μιλούσαν για το τελευταίο ματς που σφύριξαν στην Πολωνία, το Λεχ Πόζναν – Πογκόν και γελούσαν με αυτά που έκαναν και για τα οποία είχαν δεχθεί τιμωρία… Μένω στην Πολωνία και μιλάω Πολωνικά. Εμείς μεταξύ μας μιλούσαμε στα Ελληνικά κι αυτοί προφανώς πίστευαν πως δεν υπήρχε κάποιος που να καταλαβαίνει Πολωνικά. Ήταν πολύ άνετοι κι έπιναν τζιν, βότκες και κρασιά, όπως μας το επιβεβαίωσε και η αεροσυνοδός όταν κατεβαίναμε. Στην διάρκεια της πτήσης αρχικά μιλούσαν για το ματς του πολωνικού πρωταθλήματος. Μετά άρχισαν να μιλούν για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Μεταξύ άλλων για έναν πρόεδρο Ελληνικής ομάδας με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις όπως έλεγαν… Ακούσαμε το όνομα του, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το πω…

Εμείς φωνάξαμε την αστυνομία στο αεροδρόμιο δεν την φώναξαν αυτοί. Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και ήμασταν έτοιμοι να βγούμε, κάναμε μόνο μια παρατήρηση σε αυτούς τους διαιτητές στα πολωνικά. Ότι να προσέχουν τι λένε, επειδή ήπιαν πολύ κι έλεγαν πολλά πράγματα που δε έπρεπε να τα λένε τόσο δυνατά. Μόνο αυτό. Με το που το άκουσαν αυτό, άρχισαν να μας επιτίθενται. Φραστικά και μετά την αποβίβαση μας περίμεναν στην φισούνα και μέχρι την παραλαβή των αποσκευών έρχονταν από πίσω μας, μας έβριζαν πάρα πολύ άγρια. Εμείς το μόνο που τους είχαμε πει πριν ήταν η παρατήρηση πως δεν έπρεπε να λένε τέτοια πράγματα στα πολωνικά. Ήμουν εγώ με τον πατέρα μου… Όσο μιλούσαν στο αεροπλάνο δεν τους είχαμε πει τίποτα…

Συγγνώμη, εγώ τους έκανα παρατήρηση και τους είπα: Δεν ντρεπόσαστε, διαιτητές που ερχόσαστε στην Ελλάδα και ήρθατε από την UEFA, να είστε πιωμένοι, ήπιατε τόση βότκα, πως θα βγείτε στο γήπεδο; Όρμηξαν σε μας, άρχισαν να μας βρίζουν, εμείς θέλαμε να το αποφύγουμε, μας ακολούθησαν, με έφτυσαν, με απειλούσαν πως θα με σκοτώσουν… Στην αρχή δεν ήθελα να αντιδράσω, αλλά άρχισε να με απειλεί πολύ δυνατά, εμένα τα παιδιά, την οικογένεια μου, την μητέρα μου, είπαν θα μας σκοτώσουν, θα μας σφάξουν και μετά με έφτυσε. Αφού με έφτυσε τον έπιασα από την ζακέτα, τον τράβηξα προς στα σεκιούριτι και ζήτησα να φωνάξουν την αστυνομία…

Την ίδια στιγμή ο βοηθός του διαιτητή, ο συνάδελφος του βρήκε εμένα και με έσπρωξε από πίσω ενώ δεν έβλεπα. Αυτά είναι καταγραμμένα στις κάμερες, είναι στην αίθουσα που παραλαμβάναμε τις αποσκευές. Μετά ζητήσαμε πολύ έντονα να έρθει η αστυνομία, την στιγμή που μιλούσαμε με την αστυνομία αυτός ο διαιτητής ερχόταν από πίσω μου και με έβριζε στα πολωνικά. Ο άλλος διαιτητής πήρε τηλέφωνο τον άνθρωπο απο την ΕΠΟ που περίμενε να τους παραλάβει. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ τους είδε ότι ήταν μεθυσμένοι και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο αστυνομικός με ρώτησε αν ήθελα να κάνω καταγγελία, αλλά ήθελα να αποφύγω την καταγγελία και να πάω σπίτι. Ρώτησαν κι αυτούς αν ήθελαν να κάνουν καταγγελία αλλά αρνήθηκαν. Και μετά φύγαμε. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ μας ρώτησε τι έγινε και του είπαμε. Του είπα τι έλεγαν στο αεροπλάνο και με το που του το είπα άνοιξε τα μάτια του και δεν το πίστευε. Μας είπε πως αυτοί θα τους αναλαμβάναν. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ δεν μου είπε το όνομα του, αλλά είναι εύκολο να το μάθει κανείς. Έδειξε την ταυτότητα του για να μπει στην αίθουσα του αεροδρομίου…

Ο ένας από τους διαιτητές έσπρωξε κι έναν αστυνομικό, ο οποίος του είπε στα Αγγλικά μη με ακουμπάς, αλλά αυτό τελείωσε γρήγορα… Όλο το σκηνικό έγινε μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο. Απ όσο διάβασα έλεγε ότι εμείς είχαμε πιεί. Θα μπορούσαμε να το αποδείξουμε ίσως όπως το απέδειξε αυτός με αλκοτέστ μετά από 24 ώρες… Εγώ στην συζήτηση που έκανα μαζί τους και τους έλεγα πως θα διαιτητεύσετε ενώ είστε μεθυσμένοι, αυτός μου έλεγε μην ανησυχείς έχουμε πολλούς τρόπους να ξεμεθύσουμε. Ήταν πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλαμε να μεγαλώσουμε την ένταση, εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα για το Πάσχα… Αυτό που ακούσαμε και μας έκανε να αντιδράσουμε ήταν πως είπαν για έναν πρόεδρο που τους είπε ότι η ομάδα του έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει το πρωτάθλημα, ότι τους ήθελαν για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού αλλά τελικά όπως είδατε έβαλαν τους Ισπανούς διαιτητές…

Όχι, δεν τους είπαμε ποτέ για τι ομάδα είμαστε. Τους είπαμε ήπιατε τόση βότκα, μιλάτε για προέδρους, για ομάδες ελληνικές κι από εκεί ξεκίνησε η φασαρία. Μιλούσαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το πολωνικό, γελούσαν για τα λάθη τους στον τελευταίο αγώνα. Είπανε πολλά πράγματα που όπως καταλαβαίνετε τα γνωρίζουμε όλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δώσαμε τα στοιχεία μας πουθενά, γιατί αυτός ο διαιτητής μας απείλησε για την ζωή μας, την οικογένεια μας, ότι θα μας κάνει πολλά πράγματα, να μην τα λέμε… Η γνώμη μου είναι πως έκαναν πολύ σωστά που δεν τους άφησαν να σφυρίξουν. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Αν βλέπατε τα μάτια του, το πρόσωπο του όπως ήταν μεθυσμένος. Ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Ψυχοπαθής είναι».

ΑΕΚ-Άρης: Ακούστε το ηχητικό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X