Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ τον αποκαλούν Έλληνα Φιλόσοφο (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ τον αποκαλούν Έλληνα Φιλόσοφο (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό μεταξύ των Μιλκουόκι Μπακς και τον Φοίνιξ Σανς, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς καταφέρνει να παραμένει τόσο σεμνός με την απάντηση του να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Andrew Brandt, ρώτησε τον Αντετοκούνμπο «Έχω γνωρίσει πολλούς stars αλλά κανέναν που να είναι κάτω των 30 ετών και να έχει τιθασεύσει τόσο το εγώ του. Πώς τα καταφέρνεις; Ποιος σε δίδαξε να ζεις με αυτόν τον τρόπο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απάντησε και άφησε το στίγμα του, αποδεικνύοντας ότι ο τρόπος σκέψης του τον έχει βοηθήσει να φτάσει σε αυτό το σημείο:

«Η ζωή με έμαθε. Από την εμπειρία μου όταν σκέφτεσαι ότι «έκανα αυτό, κατάφερα το άλλο, έβαλα 30 πόντους», συνήθως την επόμενη φορά παίζεις χάλια, είσαι απαίσιος. Έχω, λοιπόν, την εξής νοοτροπία: όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός, λες «κοίτα τι έκανα». Από την άλλη, όταν εστιάζεις στο μέλλον, σε κυριεύει η έπαρση. Λες: “Στο επόμενο παιχνίδι, θα κάνω αυτό κι αυτό, το ένα και το άλλο, θα κυριαρχήσω”. Εγώ προσπαθώ να εστιάσω στο παρόν. Αυτό είναι σεμνότητα. Θεωρώ ότι είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν σε αυτό. Αλλά είναι μια δεξιότητα, την οποία προσπαθώ να τελειοποιήσω. Προς το παρόν λειτουργεί, οπότε δε θα σταματήσω να το κάνω».

Μετά τη συνέντευξη ο δημοσιογράφος Andrew Brandt δήλωσε πως έγινε παντοτινός θαυμαστής του και έγραψε στο twitter:

Μάλιστα, έκανε retweet αναρτήσεις χρηστών του διαδικτύου που αποθέωναν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη. Ένα από αυτά γράφει: «Είναι αδύνατο να μη σου αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Ξέρω ανθρώπους που λένε ότι οι αθλητές δεν είναι role models. Αλλά αν κάποιος χρειάζεται έναν, αυτός είναι ο Γιάννης».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε και τους χρήστες ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος επίσης είναι αγαπητός από όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X