Αθλητισμός

Metoo στον αθλητισμό: «Βροχή» οι καταγγελίες κατά προπονητών! Οι μισοί είναι εν ενεργεία

Metoo στον αθλητισμό: «Βροχή» οι καταγγελίες κατά προπονητών! Οι μισοί είναι εν ενεργεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί αρχικά, μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, το κίνημα metoo στην Ελλάδα να εκδηλώθηκε στο θέατρο, με ηχηρά ονόματα (Λιγνάδης, Φιλιππίδης) να οδηγούνται στη φυλακή, τώρα όμως μοιάζει να είναι η ώρα και του αθλητισμού.

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, με αθλητές και αθλήτριες να βρίσκουν το θάρρος για να μιλήσουν. Και οι καταγγελίες τους αναγκάζουν την πολιτεία, που μέχρι σήμερα έχει ολιγωρήσει, να αναλάβει δράση.

Μιλώντας στο One Channel ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Αδαμίδης, αναφέρθηκε στις καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές τους, οι οποίες προκαλούν σοκ.

Υπάρχουν 37 καταγγελίες από αθλητές και αθλήτριες, οι οποίες αφορούν περίπου 40 προπονητές και προπονήτριες, είπε. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως «υπάρχουν καταγγελλόμενοι που καταγγέλλονται από περισσότερους από έναν αθλητές».

Αυτό όμως που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «από τους καταγγελλόμενους περίπου οι μισοί είναι εν ενεργεία προπονητές και προπονήτριες, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με την ομοσπονδία ακόμα και σήμερα»!

Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι καταγγελίες αυτές αφορούν ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν έχει κληθεί κανένας να δώσει εξηγήσεις»

«Η λογική θα έλεγε ότι εφόσον η Ομοσπονδία έχει στα χέρια της τις καταγγελίες των αθλητών και των αθλητριών, στις οποίες αναφέρονται ονοματεπώνυμα, πράξεις και διευθύνσεις θα ήταν λογικό να έχουν κληθεί να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί κανένας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει κληθεί κανένας να δώσει εξηγήσεις. Από 28 Οκτωβρίου τα ονόματά τους είναι γνωστά και στην Γυμναστική Ομοσπονδία και στον υφυπουργό Αθλητισμού και στον ΓΓ Αθλητισμού και στην Ολυμπιακή Επιτροπή» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως μετά την ανάδειξη του θέματος για την Μαρία Παπάκου από το MEGA, επικοινώνησε με τον κ. Αδαμίδη η νομική σύμβουλος του Λευτέρη Αυγενάκη και γίνονται ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες, το MEGA έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα σοκαριστική καταγγελία, για αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η οποία βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα. Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία» είχε συγκλονίσει η Μαρία Παπάκου.

Θυμηθείτε τη μαρτυρία της 

https://youtu.be/L2_-93TpEqE

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X