Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Tην 5η θέση πήρε ο Γκολομέεφ στον τελικό των 50 μέτρων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Tην 5η θέση πήρε ο Γκολομέεφ στον τελικό των 50 μέτρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Έλληνας κολυμβητής Κριστιάν Γκολομέεβ κατετάγη πέμπτος στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κολύμπησε σε χρόνο 21.72, ισοφαρίζοντας την καλύτερη εμφάνιση που είχε καταγράψει Έλληνας κολυμβητής σε Ολυμπιακούς.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος»

Μετά το τέλος του αγωνίσματος, ο κολυμβητής δήλωσε «λίγο απογοητευμένος» καθώς δεν επετεύχθη ο στόχος του μεταλλίου.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος, για να πω την αλήθεια κυνήγαγα το μετάλλιο. Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι δυσαρεστημένος με την πέμπτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπήκα στον τελικό, αλλά… δεν ξέρω τι πήγε στραβά» είπε στην κάμερα.

«Ίσως να πίεσα λίγο παραπάνω απ΄όσο έπρεπε, αλλά δεν πειράζει. Την ευχαριστήθηκα την κούρσα, αλλά όταν τερμάτισα και είδα ότι ήμουν πέμπτος, ήμουν λίγο στενοχωρημένος» ανέφερε για την γλυκόπικρη γεύση που του άφησε ο τελικός.

Στόχος, πλέον, η επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι «όπου θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πραγματάκια».

Υπερήφανος για τα όσα κατάφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και για την προσπάθεια του Κρίστιαν Γκολομέεβ, δήλωσε ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

«Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια του Κριστιάν. Σίγουρα στο μυαλό μας είχαμε το καλύτερο σενάριο, που ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτή η κούρσα «κρύβει» ανατροπές.

Ο Κριστιάν είναι μέσα στους 5 γρηγορότερους αθλητές του κόσμου. Βρίσκεται ανάμεσα σε χρυσούς Ολυμπιονίκες. Θα θέλαμε να είναι στο βάθρο, όμως αυτό που κατάφερε είναι σπουδαίο. Θα αποτελέσει την σημαντικότερη ώθηση για την επόμενη πρόσκληση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ευχαριστώ πολύ τον Κριστιάν και όλους όσους βοήθησαν για να φτάσουμε ως εδώ».

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:

1.

Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.07 (Ολυμπιακό ρεκόρ)

2.

Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.55

3.

Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.57

4.

Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.60

5.

Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.72

6.

Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.72

7.

Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.78

8.

Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.79

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X