Αθλητισμός

Ρέντη: Συνελήφθησαν 3 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη (Βίντεο)

Ρέντη: Συνελήφθησαν 3 ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη (Βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη, καθώς όπως φαίνεται έφτασε η στιγμή της απόδοσης ευθυνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τουλάχιστον 3 από τους 57 συλληφθέντες, θεωρείται ότι πλαισιώνουν την αρχηγική ομάδα και εκτιμάται ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως τα 3 άτομα με τα προσωνύμια «Ιωσήφ», «Ρουμάνος» και «Αγρινιώτης», γνώριζαν τα πάντα για τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου δολοφονήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός. Θεωρούνται οι άνθρωποι, που έδιναν τις εντολές και κατηύθυναν τους χούλιγκαν, ώστε να δημιουργήσουν επεισόδια, όπως ακριβώς συνέβη την μοιραία νύχτα.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ., θεωρεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκονται 20 άτομα τα οποία τα «τοποθετούν» στον πολύ σκληρό πυρήνα των οπαδών συγκεκριμένης ομάδας.

Παράλληλα με τις συλλήψεις, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των συλληφθέντων, για την παρουσία τους στα επεισόδια στου Ρέντη, στον Βόλο και στα Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας τα ευρήματα από τις κατ’ οίκων έρευνες. Έπειτα από έρευνα 4 μηνών, οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια των δεκάδων υπόπτων – πλέον συλληφθέντων – και σε ορισμένων εξ’ αυτών, έχουν εντοπιστεί ρούχα τα οποία φορούσαν τις ημέρες των επεισοδίων στις παραπάνω περιοχές, όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια, ενώ σημαντικά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, τις επισυνδέσεις των υπόπτων και τα αποτελέσματα DNA, ενώ επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και DNA από καμένα ρούχα, τα οποία είχαν εντοπιστεί στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί οι αρχηγοί ηγετικών ομάδων συνδέσμων που φέρεται να οργάνωσαν τα επεισόδια, οι υπαρχηγοί, οι οργανωτές, οι ομαδάρχες, οι διαβιβαστές των εντολών και των ενεργειών, οι αποθηκάριοι οπλισμού, τα άτομα που αποτελούσαν τις ομάδες κρούσης, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, καθώς και ο αδελφός του 18χρονου που έριξε την φονική ναυτική φωτοβολίδα.

Η δικογραφία «ομπρέλα»

Με αφορμή την δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μία πολύμηνη έρευνα η οποία κατέληξε σήμερα σε μία δικογραφία «ομπρέλα» για εγκληματική οργάνωση, στην οποία κατηγορούνται πως μετέχουν 158 μέλη.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σε ορισμένα από αυτά αποδίδεται η συναυτουργία στην δολοφονία του 31χρονου. Μεταξύ αυτών είναι ο αδελφός του 18χρονου που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα, του μάνατζερ γνωστού τράπερ τον οποίο υπέδειξαν οι ίδιοι οι δράστες ως το άτομο που τους προμήθευσε τις ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, με βάση ένα βίντεο υψηλής ευκρίνειας που τράβηξε κάποιος από τους χούλιγκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Δείτε το βίντεο



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X