Αθλητισμός

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη θα διεξάγεται από φέτος ο Ημιμαραθώνιος Αθηνών

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη θα διεξάγεται από φέτος ο Ημιμαραθώνιος Αθηνών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στον Δήμο Αθηναίων να πάρει ο Ημιμαραθώνιος Αθηνών το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Ο Δήμος έκανε αποδεκτή την πρόταση και από φέτος ο αγώνας θα φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένες στον μεγάλο δημιουργό.

Ο φετινός 9ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ξεναγήθηκαν την Παρασκευή (10/9) το πρωί στην Έκθεση του 9ου Ημιμαραθωνίου, που λειτουργεί στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη μαζική διοργάνωση αγώνα δρόμου στην Ευρώπη από όταν ξεκίνησε η πανδημία και συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ. Όπως τόνισε, ο αθλητισμός συνδυάζεται με τον πολιτισμό και όπως ο Μαραθώνιος διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Ημιμαραθώνιος θα γίνεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Με τη σειρά της η κ. Σακοράφα ευχαρίστησε το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ, εργαζόμενους και τεχνικούς, αλλά και τους χορηγούς και εξέφρασε τη χαρά της που ο Δήμος Αθηναίων έκανε δεκτή την πρόταση για να τιμηθεί η μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το πρωί από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η διαδρομή θα καταλήξει στη Λεωφόρο Αμαλίας, μέχρι τις 11.00 π.μ., ενώ στις 10.45 θα δοθεί η εκκίνηση των 5 χλμ.

Το Κέντρο Εγγραφών, από το οποίο όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό και το υλικό συμμετοχής τους στον Αγώνα, φιλοξενείται στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 160 & Πέτρου Ράλλη) και θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό σήμερα Παρασκευή (10/9) και αύριο Σάββατο (11/9) από τις 10.00 έως τις 20.00.

Δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση έχουν οι δρομείς, που είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID-19, είτε προσκομίζουν πιστοποιητικό το οποίο αποδεικνύει ότι έχουν νοσήσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X