Αθλητισμός

«Τέλος» ο Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό

«Τέλος» ο Γιάγια Τουρέ από τον Ολυμπιακό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Τίτλοι τέλους» στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Γιάγια Τουρέ. Σήμερα συμφωνήθηκε η αποχώρηση του Αφρικανού σταρ από την ομάδα του Πειραιά. Ο 35χρονος μέσος μάλιστα μετέβη το πρωί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του. Ολοκλήρωσε έτσι άδοξα τη δεύτερη θητεία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο 35χρονος μέσος πρόλαβε να κάνει μόλις πέντε συμμετοχές, έχοντας μόλις 222 αγωνιστικά λεπτά. Ομως, δεν κατάφερε να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Ετσι μετά την ευρωπαϊκή του παρουσία σε Μπέβερεν, Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, ο Τουρέ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διαδικασία της λύσης της συνεργασία τους. Κι΄ αυτό  σε ένα πλαίσιο συναινετικού διαζυγίου σε καλό κλίμα. Πρόκειται για εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη εδώ και κάποιες εβδομάδες, καθώς ήταν προφανές πως ο Ιβοριανός μέσος ήταν εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς και δεν βρισκόταν καν στις αποστολές ακόμη και για «εύκολα» παιχνίδια.

Αν και όλοι περίμεναν το «διαζύγιο» να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες και μετά το κρίσιμο ματς με τη Μίλαν. Τελικά αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ο Γιάγια Τουρέ ξεκίνησε την καριέρα του στο κλαμπ Μιμοζά όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών. Οι επιδόσεις του τράβηξαν την προσοχή της Ευρώπης. Πριν από τη μετακίνησή του στη Μπαρτσελόνα το 2007,είχε παίξει σε ομάδες όπως την ΜπέβερενΜεταλούργκ Ντονέτσκ και Ολυμπιακό. Έπαιξε πάνω από 70 αγώνες στην Μπαρσελόνα, όπου ήταν μέρος της ιστορικής σεζόν του 2009,όπου κέρδισαν 6 τρόπαια σε μια σεζόν. Το 2010, μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο παίκτη,όπου σημείωσε μερικά κρίσιμα γκολ και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του το 2011 όπου κέρδισαν την Πρέμιερ Λιγκ μετά από 44 χρόνια.

Καραϊσκάκη: Αποθέωση για τον Τουρέ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X