Αθλητισμός

UEFA: Δωρεά 100.000 ευρώ στη ICRC για τα θύματα ναρκών ξηράς στο Αφγανιστάν

UEFA: Δωρεά 100.000 ευρώ στη ICRC για τα θύματα ναρκών ξηράς στο Αφγανιστάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιταγή 100.000 ευρώ παρέδωσε χθες ο Βέλγος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), με αφορμή την συμπλήρωση 11 χρόνων βοήθειας της UEFA προς τα θύματα ναρκών ξηράς στο Αφγανιστάν.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ICRC για το ακούραστο έργο που έχει αναλάβει για να βοηθήσει τα θύματα ναρκών ξηράς, πολλά από τα οποία είναι παιδιά. Έχουν αποδείξει μέσω του προγράμματος στο Αφγανιστάν εδώ και πολλά χρόνια ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν.

«Είναι σημαντικό για την UEFA να υποστηρίξει το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και να τονίσει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει το άθλημα στη διαδικασία αποκατάστασης τόσων ανθρώπων σε αυτή την προβληματική περιοχή», πρόσθεσε.

Η δωρεά στηρίζει το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης για τα θύματα των ναρκών ξηράς και άλλα άτομα με αναπηρίες στο Αφγανιστάν, προσφέροντας τεχνητά μέλη, φυσιοθεραπείες, επαγγελματική κατάρτιση και πρόσβαση στην ποδοσφαιρική ομάδα του κέντρου αποκατάστασης. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών είναι παιδιά.

Ο Ντε Μπρόινε, παρέδωσε την επιταγή πριν από την χθεσινή επαναληπτική συνάντηση του Champions League με την Βασιλεία.  «Όταν βλέπετε άτομα με σωματικά προβλήματα ή οποιαδήποτε άλλη δυσκολία, αν μπορείτε να τα βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, είναι πάντα καλό. Ως ποδοσφαιριστές, είμαστε πολύ τυχεροί επειδή έχουμε όλα όσα χρειάζονται στη ζωή, έτσι εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, είναι καλό», είπε ο Βέλγος διεθνής της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ντε Μπρόινε, επελέγη από τους φιλάθλους στην ομάδα της UEFA για το 2017, η οποία ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Μαζί με τον συμπατριώτη του Εντέν Αζάρ, ο Ντε Μπρόινε ήταν ο πρώτος Βέλγος αλλά και ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που είχε επιλεγεί σχετικά.

Σήμερα η κηδεία Κωστάκη Κουτσοκούμνη – Στην Κύπρο Ινφαντίνο και Τσέφεριν

Ο Ντομικίν Στιλχάρτ, διευθυντής διεθνών επιχειρήσεων της ICRC, παρέλαβε την επιταγή από τον Ντε Μπρόινε. Ο οργανισμός διαθέτει έξι ορθοπεδικά κέντρα στο Αφγανιστάν, για την θεραπεία των θυμάτων από τις νάρκες ξηράς και προσφέρει επίσης διάφορα προγράμματα για να βοηθήσει τους ασθενείς του να επανενταχθούν στην κοινωνία.

«Ελπίζουμε ότι τα παιδιά, που αποτελούν περίπου το ένα τρίτο όλων των ασθενών στα κέντρα αποκατάστασης στο Αφγανιστάν, θα επωφεληθούν από αυτό, ενώ η αλληλεπίδραση με τον Ντε Μπρόινε θα βοηθήσει στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και του πάθους τους», δήλωσε ο Στιλχάρτ. «Η δωρεά θα στηρίξει εν μέρει την καθημερινή λειτουργία των ορθοπεδικών κέντρων της ICRC στο Αφγανιστάν, τα οποία έχουν φροντίσει περίπου, 162.000 εγγεγραμμένους ασθενείς».

Κατά τη διάρκεια 20 ετών, η UEFA έχει δωρίσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην ICRC για να βοηθήσει τα μειονεκτούντα άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X