Αθλητισμός

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Νίκησε τον καρκίνο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Νίκησε τον καρκίνο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες την ιστορική διαδρομή των 42.195μ. στον 39ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η αθλήτρια έκοψε πρώτη από τις γυναίκες το νήμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πρόκειται για τον δεύτερο Μαραθώνιο της καριέρας της, στον οποίο κατέγραψε ατομικό ρεκόρ 2:45:46.

Η επίδοση αυτή εξασφαλίζει για την αθλήτρια μια θέση στο Top 20 των γυναικών στην ιστορία της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Με τον χρόνο αυτό, κατατάσσεται στην 19η θέση της λίστας.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είχε αυτή την εξαιρετική εμφάνιση αφού ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πριν από δυο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η 40χρονη Κατερίνα Ασημακοπούλου και στην τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη.

«Είναι σαν όνειρο. Απειρες φορές τερματίζουμε με το μυαλό μας ,αλλά όταν το ζεις από κοντά είναι τρομερό συναίσθημα. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μαραθώνιο και κερδίζω. Πέρα από την κούραση και τον πόνο, νιώθεις την ευχαρίστηση όταν τερματίζεις. Απερίγραπτο» δήλωνε η ίδια μετά από το τέλος της εξαντλητικής διαδρομής και τον τερματισμό της στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ίδια πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας και το πως το αντιμετώπισε. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα RunningNews.gr είχε ερωτηθεί σχετικά, με την ίδια να απαντά: «Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου , διαγνώστικα με μυελοειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου «θα τα καταφέρεις!».

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X