Media

Χαμός στο Twitter -Στον απόηχο της 25η Μαρτίου: Σχόλια επικριτικά για τη σοπράνο Ζαννή (vids)

Χαμός στο Twitter -Στον απόηχο της 25η Μαρτίου: Σχόλια επικριτικά για τη σοπράνο Ζαννή (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ΓΕΕΘΑ λένε ότι είχε αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης στην Ακρόπολη, προσκαλώντας την σοπράνο προκειμένου να ερμηνεύσει το Ύμνο εις την Ελευθερία, συνοδευόμενη αρχικά από τη στρατιωτική μπάντα, με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία της προεδρικής φρουράς, αλλά εκείνη τον είπε ακαπέλα .

«Άγνοια και κυρίως έλλειψη σεβασμού απέναντι στην τέχνη»

Βαριές αιχμές για την επιλογή της Αναστασίας Ζαννή για να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αφήνει με οργισμένη ανάρτησή της η συνθέτρια, Ελένη Καραϊνδρου.

Με ανάρτησή της στο facebook η συνθέτρια επισημαίνει με νόημα πως η εν λόγω επιλογή «δείχνει άγνοια και κυρίως έλλειψη σεβασμού απέναντι στην τέχνη».

«Λυπάμαι βαθειά γιατί εχθές, στην επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα μας, πρόδωσε την καλλιτεχνική της υπόσταση σε παγκόσμια κλίμακα, εναποθέτοντας στα χέρια της μετριότητας τον υπέροχο εθνικό της ύμνο που της χάρισαν τα κορυφαία της τέκνα, Διονύσιος Σολωμός και Νικολαος Μαντζαρος», αναφέρει και συνεχίζει: «Χρειάστηκαν 200 χρόνια για να προσφέρει η Ελλάδα τόσα λαμπρά ονόματα στη μουσική, την όπερα, την ποίηση την λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επιστήμη και μόνο λίγα λεπτά για να περάσει μια μέτρια εικόνα της στην ανθρωπότητα που δύσκολα θα την σβήσει η Ιστορία. Λυπάμαι τόσο πολύ που επελέγει μια ελληνική φωνή από αυτές που σήμερα δοξάζονται στις όπερες του κόσμου ή μια μικρή μεικτή χορωδία από την ΕΡΤ ή ακόμη η αγγελική φωνή ενός παιδιού για να αποδοθεί ο εθνικός μας ύμνος».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1089119491573080&id=100014251187631

Τα σχόλια για την ερμηνεία της του εθνικού ύμνου ήταν ποικίλα. Με πολλούς να εκτοξεύουν μύδρους εναντίον της στο Twitter :

Η σοπράνο είχε πέρασε πριν από 17 χρόνια από το ριάλιτι μουσικής του ANT1, Fame Story. Ενώ στη συνέχεια η Αναστασία Ζαννή έζησε στη Νέα Υόρκη.

Ακούστε την Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο:

Η Δέσποινα Κουτσούμπα σε άρθρο της, με τίτλο «Διεθνούς φήμης σοπράνο» και άλλες ιστορίες α(χ)ριστείας», επικρίνει την Αναστασία Ζαννή.

Έγραψε, μεταξύ άλλων:

«Ανήμερα 25ης Μαρτίου το πρωί, όλοι οι ακροατές άκουσαν την Α. Ζαννή, ντυμένη με ένα αμφιλεγόμενο σύνολο του οίκου Zeus+Dione, να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το… άτοπο της επιλογής. Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε στην άτυχη στιγμή, που θα μπορούσαμε όλοι να ξεχάσουμε. Στην τελική, εξαρχής λάθος που την επιλογή την έκαναν οι καραβανάδες του ΓΕΕΘΑ κι όχι κάποιος πιο σχετικός με τον πολιτισμό, όπως πχ η Λυρική Σκηνή».

Τα σχόλια της Έλενας Ακρίτας για την Αναστασία Ζαννή, στο facebook:

«Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’ δεν εννοούμε μια τραγουδίστρια από ριάλιτι που κυριολεκτικά και μεταφορικά εκτέλεσε τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη. Τα καινούργια τσιμέντα που ραγίσαν δεν τα λυπάστε;

Όταν λέμε στην ΕΡΤ ‘διεθνούς φήμης σοπράνο’, εννοούμε την Χριστίνα Πουλίτση. Τη Μυρτώ Παπαθανασίου. Την Τσέλια Κοστέα. Την Βασιλική Καραγιάννη. Αοιδούς που έχουν τραγουδήσει μεγάλες όπερες σε λυρικές σκηνές σ’ όλο τον κόσμο.

Χίλιες φορές μια σπουδαία λαϊκή φωνή, όπως η Ελένη Βιτάλη να πει τον Ύμνο και ν’ ανατριχιάσει το σύμπαν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Αναστασία Ζαννή στη ΔΕΘ το 2018

Ωστόσο, πολλοί θυμήθηκαν στα social media, με αφορμή αυτές τις επιθέσεις, ότι η Αναστασία Ζαννή είχε ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και ΗΠΑ, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων του αμερικανικού περιπτέρου στη ΔΕΘ, το 2018, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος μειδιάζει), του Αμερικανού υφυπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου και μελών της κυβέρνησης.

Η σοπράνο ερμήνευσε και τους δύο εθνικούς ύμνους ακαπέλα, «σαγηνεύοντας» τους παρευρισκόμενους, έγραφαν τα δημοσιεύματα της εποχής.

Δείτε το βίντεο από το 2008:

Personal coaching: Η life focus σας προσφέρει δωρεάν την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X