Διεθνή

Αυτός είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου!

Αυτός είναι ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία… κυριαρχεί, αλλά δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να την… ακολουθήσουν. Γι’ αυτό το λόγο, το φιλανθρωπικό βρετανικό ίδρυμα Raspberry Pi έβαλε στόχο να δημιουργήσει τον Rasberry Pi. Που είναι ο πιο προσιτός οικονομικά υπολογιστής με κόστος… 6 ευρώ!

Στόχος του όπως αναφέρουν τα στελέχη του ιδρύματος να δημιουργήσουν έναν υπολογιστή τον οποίο μπορεί να αποκτήσει ο καθένας και να δημιουργήσουν μέσα από αυτόν την νέα γενιά προγραμματιστών.

«Αρχική αποστολή της Raspberry PI ήταν να δημιουργήσει μια συσκευή που θα βοηθούσε τους νέους να μάθουν προγραμματισμό», δήλωσε στο CNBC, ο Φίλιπ Κόλιγκαν (Philip Colligan), διευθύνων σύμβουλος του  ιδρύματος.

«Ωστόσο αυτό που επιτύχαμε είναι να δημιουργήσουμε έναν υπολογιστή που θα χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, από χομπίστες και ενήλικες αλλά κυρίως στην εκπαίδευση, δημιουργώντας την νέα γενιά προγραμματιστών και προωθώντας την καινοτομία».

Αυτός είναι ο πιο φθηνός υπολογιστής του κόσμου

Ο υπολογιστής Rasberry Pi έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και τρέχει το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Linux από μια SD card ενώ τροφοδοτείται μέσω μιας θήρας USB από το κινητό σας τηλέφωνο. Το κόστος του δε ξεκινά από τα 5,85 ευρώ και μπορεί να φτάσει με λίγο πιο εξελιγμένα χαρακτηρισιτκά και τα 45 ευρώ περίπου. Ωστόσο για να λειτουργήσει η υπολογιστική συσκευή θα πρέπει να συνδεθεί με όλα τα περιφερειακά, οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο. Μόλις όμως γίνει αυτό οι λειτουργίες κι οι εφαρμογές της δεν διαφέρουν και πολύ από τις λοιπές κοστοβόρες που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

«Με αυτό τον υπολογιστή μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε κάνετε και στα γνωστά μέχρι τώρα PC.Να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο, να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube. Μπορείτε ωστόσο να δημιουργήσετε και διάφορα, δηλαδή να μάθετε πώς να προγραμματίζετε, να κατασκευάσετε ρομπότ, να δημιουργήσετε μετεωρολογικούς σταθμούς – οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες είναι απεριόριστες» τονίζει ο Κόλιγκαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X