Διεθνή

Διάγγελμα Ζελένσκι: Την Τετάρτη η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία

Διάγγελμα Ζελένσκι: Την Τετάρτη η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε αιφνιδιαστικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι τον ενημέρωσαν ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στην Τετάρτη!

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία μέχρι το Σάββατο, ενώ σημείωσε ότι η Τετάρτη θα είναι ημέρα ενότητας και αργία, που σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτήρια και στις 10:00 το πρωί θα ακούγεται παντού ο εθνικός ύμνος.

“Μας απειλούν με πόλεμο, αλλά ο στρατός μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ”, τόνισε ο Ζελένσκι στο δραματικό του μήνυμα.

Ανέφερε ότι “τον ενημέρωσαν” ότι η ρωσική εισβολή θα γίνει την Τετάρτη, χωρίς πάντως να διευκρινίσει ποιός τον ενημέρωσε αλλά το πιθανότερο είναι η ενημέρωση να προέρχεται από την Ούσινγκτον.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ουκρανία και που απαιτούν υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά το έθνος μας είναι πιο δυνατό από ποτέ άλλοτε», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και θέλουμε να λύσουμε όσα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Και το Ντονμπας και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αλλά μόνο μέσα από τη διπλωματία», σημείωσε και πρόσθεσε πως η Ουκρανία έχει έναν εκπληκτικό στρατό.

«Οι άνδρες μας έχουν μοναδική εμπειρία στο πεδίο και σύγχρονα όπλα. Είναι πολλές φορές πιο δυνατοί απ’ ό,τι πριν από οκτώ χρόνια. Πιστεύουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας και οι στρατιωτικοί μας πρέπει να νιώθουν την υποστήριξή μας και την ενότητά μας», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X