Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: «Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» ρωτούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Ελληνοτουρκικά: «Πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα;» ρωτούν τα τουρκικά ΜΜΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελληνοτουρκικά: Ανθελληνικό είναι το κλίμα στην Τουρκία, καθώς μετά την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», υπουργοί και συνεργάτες του, συνεχίζουν τις προκλήσεις ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να τον ανταγωνιστεί σε ακρότητα.

Ειδικότερα, Τούρκος δημοσιογράφος του CNN Turk ρώτησε ανοιχτά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, εάν επίκειται τουρκική επιχείρηση στην Ελλάδα. Ο Οκτάι δεν απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εισβολή, αντίθετα περιορίστηκε να δηλώσει ότι Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε.

Αναλυτικά ο διάλογος δημοσιογράφου – Οκτάι:

Δημοσιογράφος CNN Turk: Ο πρόεδρος σήμερα έστειλε σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα. Είπε «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Θέλουμε το σχόλιο σας, πρόκειται η Τουρκία να κάνει κάποια επιχείρηση;

Φουάτ Οκτάι: Ο πρόεδρος μας έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αν θα μπείτε σε κάποιο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφτείτε δυο φορές. Ο καθένας να προσέξει πια βήματα του πριν κάνει οτιδήποτε.

Το ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας απασχολεί πάντως σοβαρά την τουρκική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ο διάλογος της παρουσιάστριας του Haber Turk με Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Γκουργκάν Ζενγκίν.

Η παρουσιάστρια διερωτήθηκε εάν μπορεί η ένταση να φτάσει σε επίπεδο πολέμου και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα, με τον Ζενγκίν να της απαντά ψύχραιμα, θυμίζοντας ότι Άγκυρα και Αθήνα είναι και οι δύο χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X