Διεθνή

Ερντογάν: Άλλαξε… τραπέζι για να μην κάτσει με τον Σίσι!

Ερντογάν: Άλλαξε… τραπέζι για να μην κάτσει με τον Σίσι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας διαδραματίστηκε χθες κατά την έναρξη του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο ΟΗΕ στους ηγέτες του πλανήτη. Πρωταγωνιστής ποιος άλλος από τον Ερντογάν, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα είδε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι.

Ο… ανένδοτος Ερντογάν!

Εκνευρισμένος ο «σουλτάνος» έκανε… μεταβολή και κατευθύνθηκε σε άλλο τραπέζι. Ωστόσο, συνεχίζονται τα περίεργα παιχνίδια μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, ενώ χθες γινόταν γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συναντηθεί επισήμως τελικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -γεγονός που… φέρει βαρέως η τουρκική αποστολή που μετέβη στη Νέα Υόρκη για την 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο «σουλτάνος» ποντάρει πια μόνο στο ενδεχόμενο να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του λίγο πριν από το επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί σήμερα από το Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο στο διάσημο εστιατόριο Cipriani, απορίες είχε προκαλέσει το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που προηγήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών. Τότε πιθανότατα δόθηκαν και εξηγήσει αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση.

Η φούσκα των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Παρά τα «αγκάθια» που πληγώνουν τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας ελέω S-400, πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ έδινε άλλο στίγμα, δηλώνοντας τη Δευτέρα ότι ο «σουλτάνος» έχει γίνει «φίλος» του έπειτα από τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση από τις τουρκικές Αρχές του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Την ίδια στιγμή χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας όμως ότι είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις επωφελείς για όλους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X