Διεθνή

Ίλον Μασκ… άσε το Twitter! Σου κοστίζει… πανάκριβα

Ίλον Μασκ… άσε το Twitter! Σου κοστίζει… πανάκριβα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πιο ασφαλές για τους επιχειρηματίες (ακούς Ίλον Μασκ) είναι να μην… αγγίζουν τα κοινωνικά δίκτυα. Πόσω μάλλον να αναρτούν τις σκέψεις τους ή τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς τους.

Στην πραγματικότητα τα social media είναι για τους επιχειρηματίες ό,τι για τους Γιαπωνέζους σαμουράι το ξίφος κατάνα, ένας ιδανικός τρόπος, δηλαδή, για να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους χαρακίρι.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιχειρηματία που κυριολεκτικά κάηκε από τα κοινωνικά δίκτυα είναι ο πρόεδρος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Tesla, ο Έλον Μασκ.

Εκτός από το ότι εξαναγκάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε, τουλάχιστον για μια τριετία, θα υποχρεωθεί και να καταβάλλει πρόστιμα 20 εκατ. ευρώ

Αυτό είπε και μετανιώνει… πικρά ο Ίλον Μασκ

Κι όλα αυτά ξεκίνησαν όταν έκανε τη μοιραία ανάρτηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο twitter «Σκέφτομαι να ιδιωτικοποιήσω την Tesla έναντι 420 δολ. ανά μετοχή», είχε γράψει ο γκουρού της τεχνολογίας.

Από τότε το πληρώνει και θα εξακολουθήσει να το πληρώνει.

«Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζετε όλα όπως το βάθρο μιας συνέντευξη; Τύπου», αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά του ο Forbes.

«Για παράδειγμα, εάν εκφράζετε ισχυρές θρησκευτικές, πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, σίγουρα θα προσβάλλετε ένα μεγάλο τμήμα ανθρώπων στον κόσμο. Και δεν έχετε ιδέα εάν θα είστε σε θέση να αντέξετε οικονομικά να προσβάλλετε έναν πιθανό μελλοντικό εργοδότη ή πελάτη που δεν έχετε ακόμη καν συναντήσει».

«Απλά γράψτε τις σκέψεις σας σε ένα χαρτί. Είναι πολύ πιο ασφαλές», συμβουλεύει ο Forbes.

«Όλες οι σκέψεις σας και όλες οι δηλώσεις σας με τη μορφή αναρτήσεων παραμένουν για πάντα στο Διαδίκτυο. Είτε το διαγράψετε είτε όχι. Και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ στο ψηφιακό  κόσμο», καταλήγει ο Forbes.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X