Διεθνή

Ισπανία: Φονικές πλημμύρες – Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο

Ισπανία: Φονικές πλημμύρες – Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φονικές είναι οι καταιγίδες που έπληξαν την Ισπανία και προκάλεσαν πλημμύρες. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αγνοούνται, καθώς οι βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες στην κεντρική Ισπανία, κλείνοντας δρόμους, γραμμές του μετρό και συνδέσεις τρένων υψηλής ταχύτητας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα (04/09).

Ελικόπτερα στάλθηκαν για να διασώσουν ανθρώπους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή του Τολέδο, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το Reuters. Η ξαφνική νεροποντή, την Κυριακή (03/09) και νωρίς τη Δευτέρα (04/09), μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια λάσπης που παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων στις περιοχές της Μαδρίτης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ύπαιθρο γύρω από την πόλη του Τολέδο, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία κατέγραψε ρεκόρ βροχόπτωσης 90 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο την Κυριακή (03/09). Ένα από τα θύματα ήταν ένας νεαρός άνδρας που παγιδεύτηκε σε ένα ασανσέρ που γέμισε με νερό, ενώ ένα άλλο ήταν μέσα σε ένα όχημα όταν αυτό πλημμύρισε, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το τρίτο άτομο που έχασε τη ζωή του, ήταν ένας 50χρονος άνδρας που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος. Το πτώμα του βρέθηκε το απόγευμα να επιπλέει σε ποτάμι κοντά στο σπίτι του στην πόλη Καμαρένα. «Συνέχισε να βρέχει και φοβηθήκαμε λίγο, αλλά ήμασταν μέσα στο σπίτι, οπότε ήμασταν ασφαλείς», δήλωσε η Ιζαμπέλα Στιούαρτ, μια Αμερικανίδα ιεραπόστολος που ζει στο Τολέδο. «Ένας άλλος κάτοικος του Τολέδο, ο Ρουμπέν Γκονθάλεθ, δήλωσε: «Μένω τέσσερα τετράγωνα μακριά και ήταν πολύ δυνατός. Τα πάντα έχουν πλημμυρίσει. Αυτό είναι τρελό».

 

 

Στην περιοχή της Μαδρίτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν σχεδόν 1.200 περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι πυροσβέστες και η Αστυνομία αναζητούσαν έναν άνδρα στην αγροτική περιοχή Αλντέα Ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο άνδρας εξαφανίστηκε μαζί με τον γιο του όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε στον ποταμό Αλμπέρτσε. «Ο ανήλικος διασώθηκε αφού είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο», ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης.

Οι διασώστες αναζητούσαν επίσης μια γυναίκα που εξαφανίστηκε υπό παρόμοιες συνθήκες κοντά στο Τολέδο και έναν 84χρονο άνδρα, που παρασύρθηκε από ρεύματα νερού και λάσπης στη Βιλαμάντα, δυτικά της Μαδρίτης. Αρκετοί δρόμοι στην περιοχή της Μαδρίτης έκλεισαν καθώς πολλές γέφυρες γκρεμίστηκαν από τα νερά που ξεχείλισαν από τις όχθες των ποταμών.

Πολλές γραμμές του μετρό έκλεισαν στο κέντρο της Μαδρίτης τη Δευτέρα (04/09), αν και η κυκλοφορία των συρμών αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο φορέας εκμετάλλευσης του μέσου μεταφοράς. Ορισμένες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Μαδρίτης και της νότιας περιφέρειας της Ανδαλουσίας επανήλθαν, αλλά τα τρένα λειτουργούσαν με ταχύτητες χαμηλότερες του κανονικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X