Διεθνή

Κίνα: Τανκς βγήκαν στους δρόμους για τις διαδηλώσεις (vid)

Κίνα: Τανκς βγήκαν στους δρόμους για τις διαδηλώσεις (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα φέρεται να κλιμακώνει την προσπάθεια καταστολής των μεγάλων διαδηλώσεων, της λεγόμενης επανάστασης του «λευκού χαρτιού», καθώς τανκς και στρατός έχουν βγει στους δρόμους.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk στρατιωτικά οχήματα και τανκς βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλης της Κίνας που σημειώνονται αναταραχές, λίγη ώρα μετά την έκκληση της Επιτροπής πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κυβερνώντος κόμματος που ζητούσε να εφαρμοστεί «καταστολή των εχθρικών δυνάμεων».

Παράλληλα, διεθνή ΜΜΕ εκφράζουν φόβους για πιθανή νέα πλατεία Τιενανμέν, όπου το 1989 εκατοντάδες -ακόμα και χιλιάδες- διαδηλωτές σκοτώθηκαν από στρατιώτες μέσα σε τανκς.

Στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής, μετά τα αυστηρά μέτρα «μηδενικής Covid» και την αυστηρή λογοκρισία των Αρχών. Έχουν ξεσπάσει πρωτοφανείς διαδηλώσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων και των τεστ για την COVID-19, αλλά και για τα lockdowns, ενώ οι πολίτες εκφράζουν επίσης την οργή τους απέναντι στην αυστηρή λογοκρισία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X