Διεθνή

Μητσοτάκης: Καταδικάζω έντονα τη φριχτή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

Μητσοτάκης: Καταδικάζω έντονα τη φριχτή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τη «φριχτή τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαραθ, σε βάρος του Ισραήλ, σε ανάρτησή του για την επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

«Καταδικάζω έντονα τη σημερινή φριχτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, που προκάλεσε μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ αμάχων», έγραψε ο πρωθυπουργός.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα», συμπλήρωσε.

 

 

Ισραήλ: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 545 τραυματίες

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 22 νεκρούς και 545 τραυματίες στο Ισραήλ. Νωρίς το πρωί, η Χαμάς εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες, ενώ ένοπλοι εισέβαλαν στα εδάφη του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός «απάντησε» με επιχειρήσεις και αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης καταδίκασε την επίθεση με ρουκέτες σε βάρος του Ισραήλ. «Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στο Ισραήλ και ανησυχεί βαθιά για αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας», ανέφερε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα social media.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις σημερινές άνευ προηγουμένου τρομοκρατικές επιθέσεις. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των αθώων θυμάτων», σημείωνε ακόμη η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X