Διεθνή

Ο Ερντογάν προκαλεί τους Αμερικανούς

Ο Ερντογάν προκαλεί τους Αμερικανούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι θεοσεβούμενοι θα έλεγαν ο “Θεός να βάλει το χέρι του”. Ο Ερντογάν σήκωσε το γάντι που του έριξαν οι Αμερικανοί και αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους για τους  S-400. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και είπε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από εκείνους, που θα ευθύνονται από τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, δηλαδή ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί ευθέως τους Αμερικανούς.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αγορά των ρωσικών S-400. Και πρόσθεσε ότι αυτό το αντιπυραυλικό σύστημα θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία.

Μάλιστα σε ένα τόνο που δεν σηκώνει αμφισβητήσεις είπε: “Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε απόψε ότι ελπίζει να επιλυθεί το πρόβλημα με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 μέσω της διπλωματίας και πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

Μετά τη στάση αυτή του Τούρκου Προέδρου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των Αμερικανών.

Τραμπ: Η Πολωνία θα αγοράσει μαχητικά F-35

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X