Διεθνή

ΟΗΕ: Το Ισραήλ σκοτώνει εθελοντές για να λιμοκτονεί η Γάζα

ΟΗΕ: Το Ισραήλ σκοτώνει εθελοντές για να λιμοκτονεί η Γάζα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γάζα: Επανέρχεται με ανάρτησή της στο «Χ» η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε με αφορμή το διπλό χτύπημα του Ισραήλ τόσο κατά των εργαζομένων στην World Central Kitchen όσο και κατά της πρεσβείας του Ιράν στην Δαμασκό.

Η ίδια που πρόσφατα ανέφερε στην έκθεσή της ότι «υπάρχουν “βάσιμοι λόγοι” να πιστεύει ότι το Ισραήλ διέπραξε πολλές “πράξεις γενοκτονίας”, κάνοντας λόγο ακόμη και για “εθνοκάθαρση”», αναφέρει:

«Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το Ισραήλ, η εκτίμησή μου είναι ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σκόπιμα τους εργαζόμενους του #WCK, ώστε οι δωρητές να αποσυρθούν και οι άμαχοι στη Γάζα να συνεχίσουν να λιμοκτονούν ήσυχα. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι οι δυτικές χώρες και οι περισσότερες αραβικές χώρες δεν θα κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για τους Παλαιστίνιους»

Σημειώνει μάλιστα σε άλλο της σχόλιο, επίσης στο «Χ»:

«Την ημέρα που το Ισραήλ βομβάρδισε μια ξένη πρεσβεία σε μια τρίτη χώρα, σκότωσε επίσης @WCKitchen ανθρωπιστικούς εργάτες. Το Ισραήλ ξεπερνάει κάθε πιθανή κόκκινη γραμμή, ακόμα και τώρα με πλήρη ατιμωρησία.
Κυρώσεις τώρα.
Κατηγορίες τώρα.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X