Διεθνή

Ουκρανία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από αύριο τα μεσάνυχτα για 30 ημέρες

Ουκρανία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από αύριο τα μεσάνυχτα για 30 ημέρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα επιβληθεί σε όλη την χώρα από αύριο, 24 Φεβρουαρίου, για 30 ημέρες.

Την πρόταση για επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα έκανε στην ουκρανική Bουλή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέκσιι Ντανίλοφ, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ολόκληρη η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς από το 2014 σε ανάλογες συνθήκες βρίσκονται μόνον οι επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι φιλορώσοι αποσχιστές ελέγχουν από το 2014 τμήματα των επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (Λουγκάνσκ στα ρωσικά). Η Ρωσία αναγνώρισε προ ημερών τις δύο επαρχίες ως “ανεξάρτητα κράτη”, ενώ θα αναπτύξει στρατιωτικές της δυνάμεις εκεί ως “ειρηνευτική δύναμη”.

Ο Ντανίλοφ σημείωσε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι δεν έχει αναφέρει πουθενά τη φιλοδοξία η χώρα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, κάτι το οποίο ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε πρόσφατο διάγγελμά του, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα “στρατηγική απειλή για τη Ρωσία”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X