Διεθνή

Παγκόσμιος εφιάλτης! Κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από… σοκολάτα!

Παγκόσμιος εφιάλτης! Κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από… σοκολάτα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια είδηση… εφιαλτική για τους λάτρεις της σοκολάτας! Μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να υπάρχει στο πώς θα παράγεται η σοκολάτα, καθώς οι δύο χώρες που παράγουν περίπου το 60% κακάο στον κόσμο, απειλούν με εμπάργκο πωλήσεων εάν οι πολυεθνικές δεν αλλάξουν το υφιστάμενο καθεστώς. Μάλιστα στις 11 Ιουνίου ανακοίνωσαν την αναστολή των πωλήσεων κακάο για την περίοδο 2020-2021, εφόσον δεν εξασφαλιστεί μία ελάχιστη τιμή πώλησης 2.300 ευρώ ανά τόνο.

Οι εξελίξεις με την σοκολάτα

Εκπρόσωποι κολοσσών της βιομηχανίας κακάο, με εταιρίες όπως οι Mars, Barry and Collebaut, Mondelez, Olam, SucDen, Hershey, Cargill, Bloomer Chocolate, Touton, συναντήθηκαν στο Αμπιτζάν με τα αρμόδια όργανα των δύο χωρών. Ωστόσο από την συνάντηση δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα ή κάποια συμφωνία και μόνο η Mars και η Cargillέδειξαν μια διάθεση διαλόγου, αλλά κι αυτές με τρόπο ασαφή.

Αυτές είναι οι τροφές που ρίχνουν το ζάχαρο

Οι δύο χώρες για πρώτη φορά αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την αξιοπρεπή επιβίωση των αγροτών τους. Αυτό προκύπτει και τα στοιχεία, αφού τα κέρδη από την κατανάλωση σοκολάτας στη Δύση φτάνουν τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με τις εταιρίες να καρπώνονται το 75% των κερδών και τους χωρικούς μόλις το 5-6%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X