Διεθνή

Παρενόχλησε σεξουαλικά και τις Αντζελίνα Τζολί, Γκουίνεθ Πάλτροου… ο Γουάινσταϊν (pics)

Παρενόχλησε σεξουαλικά και τις Αντζελίνα Τζολί, Γκουίνεθ Πάλτροου… ο Γουάινσταϊν (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τον παραγωγό Γουάινσταϊν. Η υπόθεση του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και των σεξουαλικών κακοποιήσεων νεαρών ηθοποιών μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα.

Την απόλυτη αποκαθήλωση βιώνει ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος άνδρας του Χόλιγουντ ύστερα από «βροχή» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων, η εταιρεία παραγωγής «The Weinstein Company» αποφάσισε να αποπέμψει τον 62χρονο Γουάινσταϊν, με την απόφαση να έχει μάλιστα άμεση ισχύ.

 Μεταξύ των θυμάτων του έχουν προστεθεί και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η Τζολί ήταν 23 χρονών προμόταρε την ταινία «Playing by Heart» όταν ο Γουάινσταϊν προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

«Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και, ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να δουλέψουν» δήλωσε στους New York Times.

Από την πλευρά της η Πάλτροου έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Γουάινσταϊν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Μπέβερλι Χιλς. Όπως δήλωσε η ίδια της ζήτησε να του κάνει μασάζ και μετά να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο της.

Εκείνη αρνήθηκε και έφυγε, ενώ ανέφερε το περιστατικό στον τότε σύντροφο της, τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ζήτησε τα ρέστα από τον Γουάινσταϊν. «Ήταν βάναυσο. Με πήρε τηλέφωνο (σ.σ. o Γουάινσταϊν) και άρχισε να ωρύεται. Με απείλησε να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν για το τι έγινε».

Θύμα του Γουάινσταϊν ήταν και η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, την οποία φέρεται να βίασε σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

«Ήμουν 21 χρονών και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του. Είχα επιφυλάξεις αλλά με είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ήμασταν μόνοι. Όταν πήγα όμως ήταν με το μπουρνούζι και μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Μετά μου επιτέθηκε και ήταν τόσο βαρύτερος μου, δεν μπορούσα να ξεφύγω». Η Αρτζέντο τελικά υποκρίθηκε, όπως δηλώνει η ίδια, πως το απήλαυσε για να τελειώσει το μαρτύριο της.

Όμως, ενδεικτικό της δύναμης που είχε ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, όχι μόνο δεν τον κατήγγειλε αλλά τελικά είχε περιστασιακές σχέσεις μαζί του, φοβούμενη μην την αποκόψει από τον χώρο.

Στην ταινία της «Scarlet Diva» η Αρζέντο γύρισε λεπτό προς το λεπτό τη στιγμή του βιασμού της και όταν είπε στον Γουάινσταϊν πως ο ρόλος του βιαστή ήταν βασισμένος σε εκείνον, εκείνος γέλασε.

Να φανταστείτε πώς υπήρξε ένας άνδρας προοδευτικός, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών (κρυβόταν πίσω από τη μάσκα) κι ένας από τους πιο γενναιόδωρους χρηματοδότες πληθώρας πολιτικών, σχεδόν αποκλειστικά από το κόμμα των Δημοκρατικών.

 Συνολικά, σύμφωνα με τον New Yorker, 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως έπεσαν θύματα παρενόχλησης ενώ 3 πως έπεσαν θύματα βιασμού.

Σύμφωνα με τη New York Times, που επικαλείται μέλη της Weinstein Company, ο παραγωγός προέβη σε τουλάχιστον οκτώ εξώδικες διευθετήσεις με γυναίκες. Μεταξύ αυτών ήταν μια νεαρή βοηθός τη δεκαετία του 1990, μια ηθοποιός, μια βοηθός στο Λονδίνο το 1998, μια Ιταλίδα μοντέλο το 2015 και η Λορίν Ο’ Κόνορ, εργαζόμενη στην εταιρία, λίγο αργότερα.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, παραγωγός της ταινίας «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», υποψήφιας για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και της ταινίας «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», που βραβεύτηκε με ‘Οσκαρ το 1999, κατηγορείται από αρκετές γυναίκες, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί ‘Ασλεϊ Τζαντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ότι επιχείρησε να τις θωπεύσει, τις εξανάγκασε να τον βλέπουν γυμνό ή τους υποσχέθηκε βοήθεια στην καριέρα τους έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

«Συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους κατά το παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο και ζητώ ειλικρινά συγνώμη», δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας.

«Στόχος μου θα είναι στο εξής να γνωρίσω τον εαυτό μου και να δαμάσω τους δαίμονες μου. Σκοπεύω να πάρω άδεια από την εταιρία και να ασχοληθώ με αυτό το πρόβλημα κατά προτεραιότητα. Μεγάλωσα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν όλοι οι κανόνες συμπεριφοράς και οι χώροι εργασίας ήταν διαφορετικοί», είπε.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστέρων του Χόλιγουντ έχουν καταδικάσει απερίφραστα τις πρακτικές του Γουάινσταϊν. Από την Μέριλ Στριπ έως τον Τζορτζ Κλούνεϊ και από την Τζένιφερ Λόρενς μέχρι τον Μπεν Άφλεκ, οι σταρ όχι μόνο φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις αλλά «άδειασαν», κανονικά το πρώην αφεντικό και συνεργάτης τους.

Η άλλη μοναδική εξαίρεση πλην της Λόχαν, που στήριξε εμμέσως τον παραγωγό, ήταν η σχεδιάστρια Ντόνα Κάραν. Που αφού άφησε να εννοηθεί ότι κάποιες γυναίκες… «πάνε γυρεύοντας» προκάλεσε «βροχή» από οργισμένα και υβριστικά σχόλια εναντίον της.

Η διάσημη σχεδιάστρια όχι απλώς ανακάλεσε, αλλά και ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη δήλωσή της, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε.

Πηγή: New York Times, Guardian, Daily Mail

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X