Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Χαστούκι» Πούτιν στις διαπραγματεύσεις παρά την αισιοδοξία του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Χαστούκι» Πούτιν στις διαπραγματεύσεις παρά την αισιοδοξία του Κιέβου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης», έκρινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και αυτό το είπε και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (15.03.2022).

Η ψυχρολουσία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε λίγο αφού η πλευρά της Ουκρανίας είχε εμφανιστεί συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέθεσε τις εκτιμήσεις για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων για μια συμφωνία που θα λάμβανε υπόψη τις προηγούμενες απαιτήσεις της Ρωσίας. Τόνισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Ουκρανοί

Νωρίτερα πάντως η ουκρανική πλευρά είχε δηλώσει πως η Ρωσία είχε μαλάκωσε τη στάση της στις συνομιλίες για τη λήξη του πολέμου με την Ουκρανία!

Ο Ιβό Ζόβκα, αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού του Ζελένσκι τόνισε πως οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές». Είπε ότι η Μόσχα άλλαξε τόνο και σταμάτησε να απαιτεί από την Ουκρανία να παραδοθεί, κάτι στο οποίο η Ρωσία είχε επιμείνει κατά τις προηγούμενες συνομιλίες.

Ο Ζόβκα είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «συγκρατημένα αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Από την πλευρά του, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου ήταν πολύ δύσκολες, αλλά υπογράμμισε ότι υπήρχε «σίγουρα περιθώριο για συμβιβασμό».

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X