Διεθνή

«Πόλεμος» Τραμπ στο «Obamacare» μετά το μπλόκο για το τείχος!

«Πόλεμος» Τραμπ στο «Obamacare» μετά το μπλόκο για το τείχος!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σύστημα υγείας «Obamacare» επιτίθεται εκ νέου η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και ζητά την ακύρωση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, παρά την αντίθεση δύο σημαντικών μελών της.

Ο Τραμπ και τα… αντίποινα

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να προχωρά σε αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση ως «αντίποινα» στη χτεσινή απόφαση που απέρριψε το σχέδιο του Πενταγώνου να αποδεσμεύσει ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να κατασκευαστεί ένα τμήμα του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Στην ακύρωση του αναφερόμενου προγράμματος φέρονται να αντέδρασαν ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ, αλλά κι ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, σχολιάζει το «Politico».

Ενώ της νέας προσπάθειας για την κατάργηση του Obamacare ηγούνται, ο υπεύθυνος εσωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ, Τζο Γκρόγκαν, αλλά κι ο υπηρεσιακός διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης του Προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, Ρας Βόουτ, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν άμεση γνώση για την λήψη της απόφασης.

Ο Τραμπ και ο σχεδιασμός

Τα δύο ηγετικά στελέχη είναι στενοί πολιτικοί σύμμαχοι του υπηρεσιακού Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι, ο οποίος και βοήθησε αποφασιστικά για την οργάνωση της όλης κίνησης.

Η επιστολή δύο γραμμών που έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ομοσπονδιακό εφετείο και η οποία αντέστρεψε την αντίθεση της αμερικανικής κυβέρνησης σε μία μήνυση κατά του αναφερόμενου προγράμματος υγείας, που εφαρμόζεται από το 2010, προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς Ρεπουμπλικάνους.

Η νέα πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η εφαρμογή του Obamacare, είναι το αποτέλεσμα μιας ζωηρής συζήτησης που άρχισε στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τραμπ στα τέλη του 2018 και συνεχίστηκε μέχρι την προχθεσινή αναγγελία της νέας κίνησης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X