Διεθνή

Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τους πυροβολισμούς – Εννέα άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τους πυροβολισμούς – Εννέα άτομα σε κρίσιμη κατάσταση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί από πυροβολισμούς στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Αστυνομίας, σε νεότερο απολογισμό του.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης, ο οποίος ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 30 και οι εννέα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 24χρονος δράστης της επίθεσης το πρωί είχε σκοτώσει τον πατέρα του και στη συνέχεια πήγε στο πανεπιστήμιο όπου έσπειρε το θάνατο.

Ο David Kozak άνοιξε πυρ στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.





Σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τα πυρά, ορισμένοι φοιτητές σκαρφάλωσαν από τα παράθυρα και κάθισαν στο περβάζι του παραθύρου. Μία από τις κοπέλες δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έπεσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σε νέο βίντεο φαίνονται φοιτητές να πηδούν από παράθυρο για να σωθούν απο τον δράστη της αιματηρής επίθεσης. Οι φοιτητές στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν, αφού κρεμάστηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και έφτασαν στον κάτω όροφο.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της για ένα περιστατικό που συνέβη σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της τσεχικής πρωτεύουσας.

Ένα email προς το προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου ανέφερε ότι ένας ένοπλος δράστης βρισκόταν σε ένα από τα κτίριά του Πανεπιστημίου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου καλούσε το προσωπικό να «μην μετακινηθεί». «Μην πάτε πουθενά, αν είστε στα γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά στην πόρτα, σβήστε τα φώτα», ανέφερε το email.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X