Διεθνή

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η Λωρίδα της Γάζας

Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η Λωρίδα της Γάζας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ξεκίνησε χθες αεροπορική επίθεση εναντίον των ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζα την Τρίτη, αφού οι μαχητές στη λωρίδα πυροβολούσαν γύρω από τα σύνορα, δήλωσε ο στρατός. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Ενώ την Δευτέρα, ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν «τρομοκρατικούς στόχους σε στρατιωτικό συγκρότημα της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου ενός διοικητή τάγματος της Χαμάς» είπε ο στρατός.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι μειώνει κατά το ήμισυ το καύσιμο που διοχετεύει στον κύριο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ζώνης, πράγμα που σημαίνει μείωση της ήδη πενιχρής παροχής ηλεκτρισμού της Γάζας.

Τα μέτρα ήρθαν μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον στρατό.

Ισραηλινοί και παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα έχουν διαμάχη από το 2008. Η Χαμάς, έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Γάζα το 2007.

Να σημειώσουμε, ότι ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αγωνίζεται για επανεκλογή στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ οι πολιτικοί αντίπαλοι ζητούν σκληρότερη δράση εναντίον του ισλαμικού κινήματος Χαμάς.

Η Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες και σήμερα, επλήγει από δύο εκρήξεις  χάνοντας τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Ο Ιγιάντ Αλ Μπόζομ, εκπρόσωπος της Χαμάς, ανέφερε:

«Αυτοί που διέπραξαν αυτό το έγκλημα δεν θα μείνουν ατιμώρητα», διεμήνυσε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ενήμερος για καμία βραδινή επιχείρηση στη Γάζα, ως αντίποινα στον θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Σημειώνεται, ότι η Χαμάς, έπειτα από τον εμφύλιο που ξέσπασε με τις δυνάμεις της Φάταχ, έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη και με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Αυτές είναι οι εικόνες του βασιλιά της Ταϊλάνδης με την επίσημη ερωμένη του

Βάσεις 2019: Και πρωταθλητής και… Ιατρική Αθηνών ο 18χρονος Χανιώτης! (pic)

Ο Τραβόλτα πήγε στα βραβεία MTV και κατάφερε να γίνει viral εξαιτίας μιας μεγάλης γκάφας! (vid)

Επιβάτης ακύρωσε κατά λάθος 130 πτήσεις στο Μόναχο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X