Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Εκκενώνονται περιοχές λόγω του τυφώνα Μάικλ (vid)

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Εκκενώνονται περιοχές λόγω του τυφώνα Μάικλ (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τυφώνας Μάικλ απειλεί τις ΗΠΑ και έχει ήδη προκαλέσει σφοδρότατες βροχοπτώσεις στην Κούβα.

Ο τυφώνας κατηγορίας 1 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον) βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από το δυτικό άκρο της Κούβας, με ριπές ανέμου ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί και να ανέβει στην κατηγορία 3 μέχρι το βράδυ της Τρίτης με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Φλόριντα και Αλαμπάμα.

Ο Μάικλ που κινείται με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα αναμένεται να φθάσει στις ακτές της Φλόριντα την Τετάρτη με τις Αρχές να έχουν θέσει μεγάλα τμήματα της πολιτείας σε κατάσταση συναγερμού. Μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένο πως το πέρασμα του τυφώνα θα προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Μάλιστα, η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να ανέβει κατά τόπους ακόμα και κατά 3,65 μέτρα!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτείες στις ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρίκι Σκοτ, έπραξε αναλόγως για 35 Κομητείες, κινητοποιώντας 500 στελέχη της Εθνοφρουράς και δίνοντας εντολή για εκκένωση περιοχών.

Επίσης 5.000 στελέχη της Εθνοφρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν αν τους ζητηθεί.

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ουκρανία

Οι βροχές που θα προκαλέσει ο τυφώνας ενδέχεται να φθάσουν ακόμα και τα τριάντα εκατοστά κατά τόπους ενώ η Κούβα, η Φλόριντα, η Βόρεια και Νότια Καρολίνα, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πλημμυρών.

Υπενθυμίζεται πως η Φλόριντα δοκιμάστηκε από τον τυφώνα Ίρμα το 2017 ενώ η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την «Φλόρενς» τον Σεπτέμβριο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X