Ελλάδα

Αιδώς ανιστόρητοι πολιτικοί-Δεν υπάρχουν προδότες

Αιδώς ανιστόρητοι πολιτικοί-Δεν υπάρχουν προδότες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μόνο να αγανακτήσεις μπορείς. Ανιστόρητα φαίνεται πως κινούνται κάποιοι θερμοκέφαλοι του πολιτικού συστήματος. Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από εθνική ομοψυχία και συνεννόηση για την αντιμετώπιση της απειλής που αντιπροσωπεύουν ο Ερντογάν και η Τουρκία, πολιτικά κόμματα ανταλλάσσουν βλαβερές ως ανόητες επιθέσεις με αποκορύφωμα το μαργαριτάρι του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί «ως “Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν».

Αν έχει στοιχεία ο Στέλιος Πέτσας να τα παρουσιάσει με λεπτομέρειες και να θεμελιώσει τη θέση του. Αλλιώς οφείλει να σιωπήσει και να ζητήσει συγγνώμη, γιατί η φράση του πολύ απλά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί προδοτικά. Είναι η χειρότερη και η πλέον επικίνδυνη κατηγορία και δεν μπορεί να την εκφέρει κανείς ελαφρά τη καρδία και χωρίς αποδείξεις.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη ατραπό, που για κανένα επικοινωνιακό ή προπαγανδιστικό λόγο δεν πρέπει να εκφέρει κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα, γιατί προκαλεί διχασμό και έχουμε δει ιστορικά πόσο κόστισε ο διχασμός στον Ελληνικό λαό. Ας θυμηθεί ο Στέλιος Πέτσας το διχασμό πριν από τη Μικρασιατική καταστροφή ή αν δεν μπορεί να θυμηθεί ας διαβάσει το βιβλίο του Γιώργου Μαυρογορδάτου και τότε ίσως αντιληφθεί πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που εκστόμισε.

Το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε εντός της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και οποιουδήποτε άλλου κόμματος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ανεύθυνη, διχαστική και επικίνδυνη προπαγάνδα και επικοινωνιακή διαχείριση εθνικών θεμάτων.

Αν λάβουμε υπόψη και την ανάρτηση-αθλιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλάτες για να γκρεμίσουν οι Τούρκοι το τείχος στον Εβρο, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε. Οχι για τον Μπογδάνο, γιατί αυτόν τον γραφικό βουλευτή δεν το παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, αλλά για τον επικίνδυνο Μπογδανισμό, ο οποίος φαίνεται να εξαπλώνεται εντός της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Αιδώς ανιστόρητοι πολιτικοί…

Ο Προοβοκάτορας

Υ.Γ. Ομοψυχία δεν σημαίνει απουσία κριτικής. Σημαίνει όμως, αποφυγή αθεμελίωτων χαρακτηρισμών που τινάζουν στον αέρα την ομοψυχία και καλλιεργούν τον καταστροφικό διχασμό.

Υ.Γ. 2 Εβαλα τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου για να υπενθυμίσω στους ανιστόρητους πολιτικούς πως οι δύο ηγέτες παρά τη σκληρή αντιπαράθεση συνεργάστηκαν το 1976 όταν στην τουρκική απειλή η απάντηση (ίσως κατόπιν συνεννόησης) ήταν «βυθίσατε το Χόρα».

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις Χαρίτση και Πέτσα για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.

Στη δήλωσή του Αλέξης Χαρίτσης τονίζει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη.

Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη.

Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.»

Στις δηλώσεις ο Στέλιος Πέτσας είπε:

“Η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως “Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας “ανοιχτά σύνορα”, αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας”, τονίζει ο κ. Πέτσας.

“Η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα”, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την απάντησή του να έχει και…υστερόγραφο προς την Κουμουνδούρου.

“Στην όψιμη “ανησυχία” του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των “53”, όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: “Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση””, επισημαίνει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X