Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 5.000 συμμετέχουν στην πορεία

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 5.000 συμμετέχουν στην πορεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 5.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στην πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Προορισμός της πορείας η Βουλή

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Αθήνας δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, ενώ σε ισχύ είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι μαθητικό συλλαλητήριο

Mαθητές και φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή και στη συνέχεια διαλύθηκαν ειρηνικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X