Ελλάδα

ΓΑΔΑ: Δια ζώσης ή με αλλοίωση χαρακτηριστικών η εξέταση των μαρτύρων

ΓΑΔΑ: Δια ζώσης ή με αλλοίωση χαρακτηριστικών η εξέταση των μαρτύρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και δια ζώσης εξέταση προβλέπει το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες, επιβεβαιώνεται με έγγραφο που έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στην προανακριτική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι σε περίπτωση που «επιθυμείτε τη δια ζώσης εξέτασή τους ως αίθουσα για την διεξαγωγή της εξέτασης προτείνεται αυτή της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις».

Πάντως, η αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας προτείνει η εξέταση να πραγματοποιηθεί κατά την επ’ ακροατήριο διαδικασία, δηλαδή με την κατάθεση των μαρτύρων από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της αρμόδιας υπηρεσίας και την μετάδοση μόνο ήχου στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, με αλλοίωση φωνής. Μοναδική προϋπόθεση, όπως τονίζεται στο έγγραφο, για την υλοποίηση της διαδικασίας είναι η ύπαρξη αίθουσας με υποδομή επίγειας γραμμής διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια υποδιεύθυνση επισημαίνει πως βάσει της νομοθεσίας και της σχετικής ΚΥΑ δύο είναι οι τρόποι λήψης κατάθεσης προστατευόμενων μαρτύρων: με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης χαρακτηριστικών ή με δια ζώσης εξέταση χωρίς “κουκούλες”, “περούκες” ή άλλα διακριτικά.

Δείτε ακόμη:

Αποκάλυψη Μπουτάρη: Γιατί ψήφισα τον Μητσοτάκη στις εκλογές

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X