Ελλάδα

“Γηρυόνης”: Προβλήματα στη Χαλκιδική – Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ολυμπιάδα

“Γηρυόνης”: Προβλήματα στη Χαλκιδική – Εικόνες από την πλημμυρισμένη Ολυμπιάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η επέλαση του “Γηρυόνη” στη Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε νέα προβλήματα στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στον Δήμο Αριστοτέλη. Ορμητικά νερά κατέκλυσαν τους δρόμους της Ιερισσού και σάρωσαν την Ολυμπιάδα.

Χείμαρροι κατέβηκαν από τον ορεινό όγκο, το ρέμα “Μπασδέκη” υπερχείλισε ξανά, με τα νερά να κατακλύζουν την περιοχή, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, παρά το γεγονός ότι συνεργεία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κ. Μακεδονίας, ιδιωτικά, αλλά και μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού, εργάζονταν εντατικά μέρα και νύχτα για τη διάνοιξη των ρεμάτων και τη θωράκιση της περιοχής.

Οι κάτοικοι στην Ολυμπιάδα εκτός από τις πλημμύρες έχουν να αντιμετωπίσουν “προβλήματα στα βασικά δίκτυα, όπως νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, σε ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής” υποστηρίζει ο κ. Βαλιάνος, ενώ αναφέρει ότι ένα σπίτι έχει γείρει από τα θεμέλια.

Σήμερα τα σχολεία σε όλο τον Δήμο Αριστοτέλη λειτούργησαν κανονικά, ενώ κλειστά παρέμειναν στην Ολυμπιάδα.

Συνεργεία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν οδικά δίκτυα και οδούς μέσα στις πληγείσες περιοχές.

Δείτε εικόνες από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Κινέτα: Ο δορυφόρος Sentinel-2 φωτογράφισε την καταστροφή

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X