Ελλάδα

Οι 6 μήνες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Οι 6 μήνες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή τακτικής στην επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη δίνει τα τελευταία 24ωρα- μετά και το τελευταίο sms των δραστών- πεδίο για προβληματισμό και ανάλυση από τις Αρχές για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν τα άτομα που έχουν όμηρο για έξι μήνες τον 54χρονο επιχειρηματία.

Η όχι και τόσο συχνή, όπως πριν, ενεργοποίηση της συσκευής και της κάρτας που εστάλη το τελευταίο μήνυμα επιδέχεται διάφορες ερμηνείες για τον τρόπο σκέψης τους και τα επόμενα βήματά τους.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρχει και νέα εμφάνισή τους, αφού η οικογένεια αδυνατεί και το έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή να υπερβεί το ποσό των δέκα εκατομμυρίων που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει με αρκετή προσπάθεια και δυσκολία λόγω των οικονομικών συνθηκών που υπάρχουν.

Η πολύμηνη κράτηση του Μ. Λεμπιδάκη έχει καταρρακώσει την οικογένειά του και μόνο τα μηνύματα που επιβεβαιώνουν ότι ο άνθρωπός τους βρίσκεται στη ζωή, αναπτερώνει τις ελπίδες τους. Έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό κι αυτό το ξέρουν οι δράστες, οι οποίοι εκτιμάται ότι «παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά» γνωρίζοντας ότι οι συγγενείς του απαχθέντος δεν μπλοφάρουν, δεν θα διακινδύνευαν τη ζωή του δικού τους ανθρώπου.

Την ίδια ώρα η σεναριολογία καλά κρατεί για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη δραματική αυτή υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι η Αστυνομία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αφού μια μικρή ομάδα αστυνομικών έχει καταφέρει να κρατήσει στεγανά και να περιμένει να αναλάβει δράση μόνο όταν ο Μ. Λεμπιδάκης αφεθεί ελεύθερος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μονάχα με υποψίες και χωρίς στοιχεία κανείς δεν μπορεί να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς εάν γίνει κάτι τέτοιο θα σήμαινε και την αθώωση ακόμη και εκείνων για τους οποίους οι υποψίες είναι βάσιμες.
Aπό το patris.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X