Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Η Καρδίτσα μετράει τις πληγές της – Αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους

Κακοκαιρία Daniel: Η Καρδίτσα μετράει τις πληγές της – Αγωνία για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κακοκαιρία Daniel: Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες των διασωστικών συνεργείων

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την Καρδίτσα, τη Μαραθέα, το Μοσχολούρι, τον Παλαμά, τον Κοσκινά.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εθελοντής πυροσβέστης εξέφρασε φόβους να υπάρχουν και άλλα θύματα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την ανεύρεση διασωθέντων, σπίτι – σπίτι.

Ανασύρθηκε σορός ηλικιωμένης από σπίτι
Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε από οικία, στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο X (Twitter).

Όπως επίσης αναφέρεται, στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανάσυρση περιλαμβάνεται στους συνολικά δέκα νεκρούς που μετρώνται από την φονική θεομηνία στον Θεσσαλικό Κάμπο.

80χρονος έσωσε 15 ανθρώπους στη Μεταμόρφωση

Σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έγινε ένας 80χρονος άνδρας που διέσωσε 15 συγχωριανούς του με την βάρκα του στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Οι περιγραφές του στην κάμερα για τα όσα βίωσε συγκλονίζουν με τον ίδιο να κάνει λόγο για την χειρότερη πλημμύρα που έζησε ποτέ ο τόπος του.

«Την οικογένεια, τον άνδρα της και το παιδί τους έβγαλα από τα κεραμίδια. Έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα από εκεί τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο και μετά έτσι συνέχισα», είπε αρχικά.

«Εγώ έβγαλα 15 άτομα. Τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο, γιατί το κοινοτικό γραφείο είναι ψηλό, είναι διώροφο. Τους άφησα εκεί πέρα και εγώ τριγυρνούσα. Οι συνθήκες ήταν λίγο τραγικές. Αλλά επειδή εγώ είμαι παλιός βαρκάρης και είχα χρόνια, εγώ έβγαλα τέσσερις πλημμύρες μέσα στο χωριό και δεν φοβάμαι. Από τις τέσσερις πλημμύρες αυτή ήταν η χειρότερη», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως οι διασωθέντες του έλεγαν «είσαι ο σωτήρας μας».

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με υπολογισμούς στην Καρδίτσα έχουν διασωθεί τουλάχιστον 220 άτομα μέχρι τώρα

Η επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε χθες με δυνάμεις της ΕΜΑΚ , Πυροσβεστικής , του Στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μεταφέρθηκαν οικογένειες και προχωρημένης ηλικίας άτομα που διέσωσαν από τις πλημμύρες στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει η εκπομπή Live News, οι διασωθέντες έλαβαν κουβέρτες, τροφή και αναγκαία εφόδια. Επιπλέον, μια κυρία που διακομίστηκε στο γυμναστικό του σχολείου τη νύχτα της Πέμπτης με ελικόπτερο από τον Παλαμά, ανέφερε πως «δεν προλάβαμε να δούμε πώς ήλθαν τα νερά. Ξαφνιάστηκαν όλοι από την ξαφνική αύξηση τους».

«Από το πρωί ως το απόγευμα καθόμασταν σε ένα παγκάκι στη βεράντα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια βάρκα πλησίασε και μας μετέφερε σε κοντινή κατοικία με ταράτσα. Βιώσαμε καταστάσεις κινδύνου. Χωρίς επικοινωνία, ήταν τα παιδιά μας που παρακολουθούσαν τις ειδήσεις και μας ενημέρωναν για τα δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε επιπλέον.

Διανομή εμφιαλωμένου νερού τροφίμων και φαρμάκων από το Δήμο Μουζακίου
Από το Δήμο Μουζακίου, άρχισε από χθες διανομή εμφιαλωμένου νερού και τροφίμων στους κατοίκους του Μουζακίου και των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του κυκλώνα «Daniel».

Ως Κέντρο Διανομής για όλους τους δημότες ορίστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.
Επιπλέον, κλιμάκια στελεχών της Δημοτικής Διοίκησης και υπαλλήλων, μεταβαίνουν σε αποκλεισμένα χωριά από κατολισθήσεις και ζημιές σε υποδομές για να διανείμουν και εκεί νερά, τρόφιμα και φάρμακα που έχουν ανάγκη ηλικιωμένοι, η άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας.
Να σημειωθεί ότι τόσο η διανομή στο Κλειστό, όσο και οι επισκέψεις τροφοδοσίας στις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες θα συνεχιστούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στους αποκλεισμένους σήμερα οικισμούς και κατοικίες.

(Για οποιαδήποτε επιπλέον οδηγία ή πληροφορία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.: 2445350102 & Κιν.: 6974917510 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Ζαρνακούπης).

ΚΤΕΛ Καρδίτσας: Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια το Σάββατο
Όπως αναφέρει το KarditsaLive.Net η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας γνωστοποίησε ότι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου λόγω των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία Daniel δεν θα πραραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Από την Κυριακή θα επανεξεταστεί η κατάσταση για τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση

Ανοίγει ο δρόμος Δέλτα-Καρδίτσα-Αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας και σε τμήμα του Ε-65
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι:

• αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε-65, από 60,900 χ/θ (Α/Κ) Ανάβρας έως 80,000 χ/θ (Α/Κ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-διευκρινίζεται ότι όσοι οδηγοί εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, από την 31,900 χ/θ, ρεύμα προς Τρίκαλα και εκτρέπονται στο ύψος 80,000 χ/θ (Α/Κ Καρδίτσας), θα μπορούν να μεταβούν αποκλειστικά στην πόλη της Καρδίτσας &

• αίρονται οι διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων:
i) από τον κόμβο ΔΕΛΤΑ μέχρι την πόλη της Καρδίτσας (από την Ε.Ο. Καρδίτσας – Λαμίας) και από τις δύο κατευθύνσεις (από και προς Καρδίτσα) καθώς και
ii) εντός της πόλης της Καρδίτσας και του περιφερειακού αυτής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X