Ελλάδα

Καλόλιμνος: Καταγγελία Έλληνα ψαρά για παρενόχληση από τουρκικό σκάφος (vid)

Καλόλιμνος: Καταγγελία Έλληνα ψαρά για παρενόχληση από τουρκικό σκάφος (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, στις 11.30, ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου.

Το φουσκωτό στη συνέχεια απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο ψαράς που κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου εξηγεί ότι οι Τούρκοι τον παρενόχλησαν τρεις φορές μέσα σε πέντε ώρες, ζητώντας του να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο ίδιος έχει καταγράψει το συμβάν σε βίντεο, το οποίο παρουσιάζει το Open. Στο βίντεο, φαίνεται η στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έχει πλησιάσει το ελληνικό ψαράδικο και το παρενοχλεί για να απομακρυνθεί από την περιοχή.

O Έλληνας καπετάνιος, δεν πτοείται και απαντά ψύχραιμα στις κλήσεις των Τούρκων λιμενικών. «Μια ώρα αλεπάρουμε, μια ώρα αλεπάρουμε παραγάδια και φεύγουμε!», φωνάζει.

Το αλιευτικό πλέει παράλληλα με το τουρκικό περιπολικό και οι Έλληνες ψαράδες καταγράφουν καρέ καρέ τις κινήσεις του με τα κινητά τους. Οι παρενοχλήσεις από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής γίνονται περίπου ένα μίλι δυτικά των Ιμίων και πολύ κοντά στην Καλόλιμνο.

 

Δείτε ακόμη:

Τουρκία: Ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατίας- Ένα βήμα πριν από τη «γκρίζα λίστα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X