Eretiki Κουζίνα

Μουσακάς

Μουσακάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μουσακάς: Υλικά για τον Μουσακά
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμάς
1 κούπα βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα χυμός ντομάτας
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
4 κούπες γάλα
λίγη γραβιέρα τριμμένη

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά.

Αφήνετε τον κιμά με τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ

Υλικά Συνταγής
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1/2 κρεμμύδι
2 γαρίφαλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Για την σπιτική κρέμα μπεσαμέλ με αλεύρι, καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Στη συνέχεια, παίρνετε μια κούπα μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με τον κιμά.

Στο διάστημα αυτό, πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνετε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές.

Τις βάζετε σε ένα ταψί σε μία σειρά και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα πυρέξ βάζετε μια στρώση μελιτζάνες, τις σκεπάζετε με τον μισό κιμά και πασπαλίζετε με τη μισή φέτα.

Έπειτα, συνεχίζετε ξανασκεπάζοντας με μελιτζάνες και ξανά με τον κιμά και τη φέτα. Τέλος, σκεπάζετε όλες τις στρώσεις με τις μελιτζάνες.

Βάζετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και ψήνετε στους 180°C σε φούρνο με αέρα ή αντιστάσεις για 3/4 της ώρας ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή:sintages.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X